1. Določitev primerne zrelosti izbranih sort sliv (Prunus domestica L.)Tomaž Stržinar, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, sliva, Prunus domestica L., sorte, zrelost, plodovi, teža, barva, trdota, suha snov, velikost Celotno besedilo (datoteka, 951,53 KB) |
2. Optimalni pogoji obiranja jabolk cv. Pinova in cv. MarinaNina Urh, 2006, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, optimalni pogoji obiranja jabolk, skladiščenje jabolk, topna suha snov, trdota mesa jabolk, vsebnost škroba, barva eksokarpa, organske kisline, kakovost jabolk, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 627,89 KB) |
3. Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavoMirta Kadivec, 2007, diplomsko delo Ključne besede: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelava Celotno besedilo (datoteka, 1,30 MB) |
4. Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)Milan Farkaš, 2008, diplomsko delo Ključne besede: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, topna suha snov, voda, elementi, surove beljakovine, skupne maščobe, vlaknina, fenolne spojine, vitamin C Celotno besedilo (datoteka, 2,54 MB) |
5. Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih različnih klonov drena (Cornus mas L.)Poldka Kodrič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: rumeni dren, Cornaceae, Cornus mas L., plodovi, koščice, kemijska sestava, topna suha snov, askorbinska kislina, barva, voda, maščobe, pepel, maščobne kisline, elementi Celotno besedilo (datoteka, 548,33 KB) |
6. Hidroliza saharoze pri proizvodnji koncentriranih sadnih izdelkovTomaž Plankar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: džemi, marmelade, jabolčna sadna kaša, dodajanje sladkorja, koncentriranje sadne kaše, hidroliza saharoze, HPLC, določanje sladkorjev, topna suha snov, saharoza, fruktoza, glukoza, jabolčna kislina, organske kisline Celotno besedilo (datoteka, 665,56 KB) |
7. Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno kemijske parametre slovenskih češenj (Prunus avium)Anita Fajić, 2012, diplomsko delo Ključne besede: češnje, Prunus avium, skladiščenje češenj, normalna atmosfera, modificirana atmosfera, fizikalnokemijske lastnosti, polifenoli, antioksidativni potencial, barva češenj, trdota češenj, suha snov Celotno besedilo (datoteka, 898,83 KB) |
8. Response of leaf area and dry matter of crop, weeds and cover crops to competition and fertilizer resourcesFahimeh Dadashi, Faezeh Zaefarian, Rahmat Abbasi, Mohammad Ali Bahmanyar, Mohammad Rezvani, 2014, izvirni znanstveni članek Ključne besede: gnojenje, kompost, koruza, pleveli, pšenica, soja, suha snov, vmesni posevek Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Primernost gojitvenih substratov za gojenje kolerabice (Brassica oleracea L. var. gongylodes)Marko Struna, 2011, diplomsko delo Ključne besede: vrtnine, kolerabica, Brassica oleracea L., rastni substrati, sorte, pridelek, suha snov, glinopor, perlit, vermikulit, šota Celotno besedilo (datoteka, 808,18 KB) |
10. Pomološke lastnosti izbranih sort sliv (Prunus domestica L.)Dejan Dekleva, 2016, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, sliva, Prunus domestica, masa, suha snov, barva, sorte Celotno besedilo (datoteka, 723,55 KB) |