Ključne besede: vino, mošt, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, mlečnokislinske bakterije, starterska kultura, vinifikacija, chardonnay, malvazija, sauvignon, laški rizling, kemijska sestava, organske kisline, sladkorji, glicerol, višji alkoholi, hlapne spojine, aminokisline, kvasovke, oddajanje CO2Celotno besedilo (datoteka, 5,03 MB)
Ključne besede: mlečni izdelki, poltrdi siri, starterska kultura, Streptococcus thermophilus, diplomske nalogeCelotno besedilo (datoteka, 492,69 KB)
Ključne besede: vino, 'Sauvignon', 'Kerner', spontana alkoholna fermentacija, inokulirana alkoholna fermentacija, kvasovke, združena starterska kultura, komercialni sev kvasovk, fermentacijska kinetika, kvasovkam dostopni dušik, kemijska sestava, aromatične spojine, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 5,42 MB)