1. Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativna učinkovitost ekstraktov listov in plodov oljke (Olea europaea)Vedran Manzin, 2010, diplomsko delo Ključne besede: oljke, Olea europaea, cv. Buža, cv. Karbonaca, plodovi oljke, listi oljke, Hrvaška Istra, vegetacijsko obdobje, fenolne spojine, skupni fenoli, antioksidativna učinkovitost, reducirajoči sladkorji Celotno besedilo (datoteka, 889,13 KB) |
2. Vsebnost fenolnih spojin v granatnem jabolku (Punica granatum)Uroš Zalar, 2011, diplomsko delo Ključne besede: granatno jabolko, Punica granatum, brazilsko geografsko poreklo, hrvaško geografsko poreklo, rastlinski ekstrakti, fenolne spojine, skupni fenoli, antioksidativna učinkovitost, TLC, kromatografske metode Celotno besedilo (datoteka, 1,25 MB) |
3. Metode za ugotavljanje pristnosti ekološko pridelanih živilManca Knap, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: sadje, zelenjava, zelišča, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, pristnost živil, antioksidativna učinkovitost, skupni fenoli, izotopsko razmerje, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 2,96 MB) |
4. Vpliv načina pridelave na vsebnost nitratov in skupnih fenolov v zelenjaviSaša Stopar, 2016, magistrsko delo Ključne besede: načini pridelave, konvencionalna pridelava, integrirana pridelava, ekološka pridelava, zelenjava, paprika, paradižnik, solata, nitrati, skupni fenoli Celotno besedilo (datoteka, 1,16 MB) |
5. Vpliv hranil in hrastovih trsk na fermentacijske lastnosti kvasovk in na antioksidativne značilnosti mladih vinHelena Drolc, 2014, magistrsko delo Ključne besede: sauvignon, mošt, mlado vino, starterske kulture, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, hrastove trske, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti, skupni fenoli, antioksidativni potencial, hranila za kvasovke Celotno besedilo (datoteka, 1,41 MB) |
6. Skladiščenje starih slovenskih jabolk v kontrolirani atmosferiDomen Babič, 2014, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, skladiščenje jabolk, slovenske sorte, Ananasova reneta, Boskop, Carjevič, Majda, Šampanjska reneta, Zlata parmena, kontrolirana atmosfera, ULO, NA, trdota, etilen, L parameter, skupni fenoli, flavonoidi, antioksidativni potencial Celotno besedilo (datoteka, 660,40 KB) |
7. Vsebnost nekaterih primarnih metabolitov in skupnih fenolov v izbranih sortah jabolk, kupljenih v spomladanskem in jesenskem časuAnže Stražar, 2024, magistrsko delo Ključne besede: jabolko, jablana, Malus domestica, sladkorji, kisline, askorbinska kislina, skupni fenoli, pomlad, jesen Celotno besedilo (datoteka, 697,27 KB) |