1. Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem oljuBarbara Maček, 2006, diplomsko delo Ključne besede: polifenoli, netresk, Sempervivum tectorum L., ruskus, Ruscus aculeatus L., riček, ričkovo olje, Camelina sativa olje, fenolne spojine, ekstrakcija fenolnih spojin, skupne fenolne spojine, antioksidativne lastnosti polifenolov, HPLC, MS Celotno besedilo (datoteka, 684,91 KB) |
2. Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)Milan Farkaš, 2008, diplomsko delo Ključne besede: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, topna suha snov, voda, elementi, surove beljakovine, skupne maščobe, vlaknina, fenolne spojine, vitamin C Celotno besedilo (datoteka, 2,54 MB) |
3. Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolkBarbara Petrović, 2011, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, kemijska sestava, izotopi, izotopska sestava, antioksidativni potencial, skupne fenolne spojine, askorbinska kislina, elementarna sestava, spektrofotometrične metode, HPLC, TXRF Celotno besedilo (datoteka, 905,53 KB) |
4. Vpliv prehrane posameznika na količino skupnih fenolnih spojin v urinuKim Jerman, 2012, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, antioksidanti, polifenoli, skupne fenolne spojine, urin, določanje polifenolov v urinu, Folin-Ciocalteu, ekstrakcija na trdni fazi Celotno besedilo (datoteka, 878,70 KB) |
5. Določanje vsebnosti antioksidantov v aroniji (Aronia melanocarpa) in njenih izdelkihKatarina Geč, 2018, diplomsko delo Ključne besede: Aronia melanocarpa, sok aronije, posušene jagode aronije, prah aronije, antioksidanti, skupne fenolne spojine, antioksidativna učinkovitost, analizne metode, Folin-Ciocalteu, DPPH• Celotno besedilo (datoteka, 1,27 MB) |
6. Bioaktivni učinek koreninskih ekstraktov različnih tujerodnih dresnikov (Fallopia japonica, Fallopia sachalinensis in Fallopia x bohemica)Sara Recek, 2018, magistrsko delo Ključne besede: dresnik, Fallopia, antioksidativna učinkovitost, skupne fenolne spojine, resveratrol, polidatin, epikatehin, katehin, protimikrobno delovanje, MIC, MBC Celotno besedilo (datoteka, 2,23 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Fenolni profil slovenskega matičnega mlečkaMarjeta Rak, 2018, magistrsko delo Ključne besede: matični mleček, skupne fenolne spojine, flavonoidi, antioksidativna učinkovitost, 10-HDA, fenolni profil, pridelovalec matičnega mlečka Celotno besedilo (datoteka, 2,13 MB) |
|
9. Vpliv valovne dolžine emitirane svetlobe svetlečih diod na vsebnost bioaktivnih spojin v plodovih sadja in zelenjave med skladiščenjemDoris Kokalj, 2019, doktorska disertacija Ključne besede: sadje, zelenjava, skladiščenje, valovna dolžina svetlobe, spekter svetlobe, obsevanje s svetlobo, poobiralno tretiranje, svetleče diode, bioaktivne spojine, barva, skupne fenolne spojine, flavonoidi, pigmenti, antociani, fenilalanin amonijak liaza, antioksidativni potencial, vsebnost askorbinske kisline Celotno besedilo (datoteka, 20,63 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Karakterizacija plodov jabolk sorte ʹGalaʹ glede na način gnojenja v sadovnjakuGaja Bertok, 2016, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, sorta ʹGalaʹ, gnojenje, organska gnojila, mineralna gnojila, masna spektrometrija, izotopska sestava, antioksidativni potencial, skupne fenolne spojine, fizikalnokemijske lastnosti, rentgenska fluorescenčna spektrometrija s popolnim odbojem Celotno besedilo (datoteka, 889,83 KB) |