Ključne besede: žižola, Ziziphus jujuba Miller, nutrienti, voda, askorbinska kislina, prehranska vlaknina, elementi, polifenoli, sladkorji, organske kisline, beljakovine, skupne maščobe, maščobne kislineCelotno besedilo (datoteka, 557,46 KB)
Ključne besede: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, topna suha snov, voda, elementi, surove beljakovine, skupne maščobe, vlaknina, fenolne spojine, vitamin CCelotno besedilo (datoteka, 2,54 MB)
Ključne besede: med, slovenski med, vrste medu, akacijev med, cvetlični med, lipov med, kostanjev med, gozdni med, vsebnost vode, električna prevodnost, specifični kot zasuka, prolin, skupne beljakovineCelotno besedilo (datoteka, 1,06 MB)
Ključne besede: med, vrste medu, pristen med, potvorjen med, aminokisline, skupne beljakovine, HPLC, validacija HPLC metode, potvorbe meduCelotno besedilo (datoteka, 778,80 KB)
Ključne besede: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacijeCelotno besedilo (datoteka, 5,53 MB)