1. Razvrščanje v skupineAnuška Ferligoj, 1989, znanstvena monografija Ključne besede: statistični podatki, metodologija, družboslovje, analiza podatkov, raziskovalne metode, matematične metode, razvrščanje v skupine, multivariatna analiza, statistične metode, družboslovno raziskovanje, analiza podatkov, priročniki Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Možnosti gradnje enodružinskih hiš na gozdnatih pobočjihUrška Podlogar-Kos, 2007, diplomsko delo Ključne besede: arhitektura, enodružinske hiše, hiše v gozdu, gradnja v gozdu, gradnja na pobočju, gradnja na gozdnatem pobočju, tipi gradnje, urejanje prostora, posegi v prostor, manjša naselja, skupine hiš Celotno besedilo (datoteka, 12,56 MB) |
3. Tržno vrednotenje tradicionalnih sirov v SlovenijiKristina Ogorevc, 2007, diplomsko delo Ključne besede: mlečni izdelki, tradicionalna živila, posebna zaščitena živila, označba porekla, geografska označba, zajamčena tradicionalna posebnost, zaščiteni slovenski siri, bovški sir, mohant, nanoški sir, tolminc, proizvajalci zaščitenih sirov, potrošniki, tržna analiza, trgovske ustanove, poglobljeni intervjuji, fokusne skupine, ankete Celotno besedilo (datoteka, 720,16 KB) |
4. Prehranske navade slovenskih srednješolcev glede na indeks telesne maseHelena Kobe, 2010, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehranske navade, prehrana srednješolcev, populacijske skupine, indeks telesne mase, dnevni energijski vnos, energijska gostota, dnevni vnos hranil Celotno besedilo (datoteka, 1013,66 KB) |
5. Vrednotenje prehranskega statusa odraslih z metodo jedilnika prejšnjega dneAna Veber, 2010, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, populacijske skupine, prehranske navade, prehrana odraslih, dnevni energijski vnos, dnevni vnos makrohranil, ITM, indeks telesne mase, metoda jedilnika prejšnjega dne Celotno besedilo (datoteka, 1,58 MB) |
6. Vsebnost makrohranil v celodnevni prehrani srednješolcevSara Vajdič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, populacijske skupine, prehrana mladostnikov, srednješolci, celodnevna prehrana, makrohranila, beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati s prehransko vlaknino Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |
7. Vrednotenje hranilnih vrednosti toplih malic iz dveh obratov družbene prehraneKatja Lovrenčič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana delavcev, družbena prehrana, populacijske skupine, tople malice, vnos hranil, hranilna vrednost, energijska vrednost, kemijska sestava Celotno besedilo (datoteka, 555,69 KB) |
8. Primeri dietnih jedilnikov za jesen in zimo pri otrocih in mladostnikihKatarina Okorn, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana otrok, prehrana mladostnikov, populacijske skupine, jedilniki, dnevni vnos hranil, energijska vrednost, hranilna vrednost, varovalna prehrana, brezglutenska dieta, dieta pri sladkorni bolezni, jedilniki za jesen in zimo Celotno besedilo (datoteka, 635,39 KB) |
9. Optimizacija prototipa novega živilskega izdelka s senzoričnim testiranjemKatarina Borovšak, 2011, diplomsko delo Ključne besede: živilska industrija, razvoj novih izdelkov, sladice, desertni prelivi, teranov preliv, raziskave tržišča, fokusne skupine, senzorično testiranje, testi preferenc, hedonski test, potrošniki, sprejemljivost pri potrošnikih, optimizacija prototipa Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |
10. Dietni jedilniki za otroke v bolnišniciJudita Slavič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana otrok, prehrana mladostnikov, populacijske skupine, jedilniki, dnevni vnos hranil, energijska vrednost, hranilna vrednost, varovalna prehrana, brezglutenska dieta, dieta pri sladkorni bolezni Celotno besedilo (datoteka, 585,61 KB) |