|
2. Vpliv vrste in letnika medu na vsebnost beljakovin in prolina ter izbrane fizikalne parametreLidija Potočnik, 2009, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, vrste medu, akacijev med, cvetlični med, lipov med, kostanjev med, gozdni med, vsebnost vode, električna prevodnost, specifični kot zasuka, prolin, skupne beljakovine Celotno besedilo (datoteka, 1,06 MB) |
3. Vpliv dodatka sladkornega sirupa na parametre kakovosti različnih vrst meduKatarina Mehle, 2011, diplomsko delo Ključne besede: med, pristen med, potvorjen med, fruktozno-glukozni sirup, vsebnost vode, električna prevodnost, sladkorji v medu, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, specifični kot zasuka, aktivnost diastaze, vsebnost hidroksimetilfurfurala, vsebnost aminokisline prolin Celotno besedilo (datoteka, 976,21 KB) |
4. Vsebnost nekaterih primarnih in sekundarnih metabolitov v plodovih cepljenih rastlin paradižnika (Lycopersicon esculentum Mill.) glede na slanostni stres in gojitveno obdobjeBernarda Brajović, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: paradižnik, Lycopersicon esculentum Mill., cepljenje, podlage, primarni metaboliti, sekundarni metaboliti, slanostni stres, gojitveno obdobje, plodovi, listi, prolin, fotosinteza, transpiracija, evapotranspiracija, vodni potencial Celotno besedilo (datoteka, 10,76 MB) |
|
6. Vloga prolina pri pigmentaciji bakterije Vibrio ruber DSM 14379Nejc Petrovič, 2016, diplomsko delo Ključne besede: ekologija mikroorganizmov, Vibrio sp., Vibrio ruber DSM 14379, sekundarni metaboliti, barvila, naravna barvila, pigmenti, prodiginini, prodigiozin, okoljski dejavniki, vpliv slanosti, prolin Celotno besedilo (datoteka, 828,29 KB) |
7. Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti meduMojca Korošec, 2012, doktorska disertacija Ključne besede: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacije Celotno besedilo (datoteka, 5,53 MB) |
|
9. Vloga zaznavanja kvoruma pri prilagajanju bakterije Bacillus subtilis na povišano slanost.Barbara Brinc, 2022, magistrsko delo Ključne besede: Bacillus subtilis, zaznavanje kvoruma, osmotski stres, slanost, prolin, tvorba biofilma, morfologija biofilma, surfaktin Celotno besedilo (datoteka, 3,36 MB) |
10. Fiziološki in biokemični odziv rastlin in plodov cepljenih sadik paprike (Capsicum annuum L. var. grossum) na slanostni stresPetra Štolfa, 2022, magistrsko delo Ključne besede: slanostni stres, cepljenje, Capsicum annuum L., fiziološke lastnosti, prolin, askorbinska kislina, pridelek Celotno besedilo (datoteka, 2,55 MB) |