Ključne besede: prehrana ljudi, prehranske vlaknine, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, pektini, fizikalno kemijske lastnosti, reološke lastnosti, tekstura, funkcionalna živila, vpliv na zdravjeCelotno besedilo (datoteka, 1,21 MB)
Ključne besede: pira, Triticum spelta, pšenica, prehranske lastnosti, tehnološke lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,01 MB)
Ključne besede: stročnice, volčji bob, Lupinus, bioaktivne snovi, tehnološke lastnosti, prehranske lastnosti, kemijska sestavaCelotno besedilo (datoteka, 523,65 KB)
Ključne besede: pivo, hmelj, prehranske lastnosti, kemijska sestava, antioksidanti, alkoholCelotno besedilo (datoteka, 691,25 KB)
Ključne besede: pekovski izdelki, bel pšenični kruh, prehranska vlaknina, vlaknina ovsa, inulin, NUTRIOSE®, preoblikovanje živil, vsebnost prehranske vlaknine, metoda AOAC 991.43, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,27 MB)
Ključne besede: soja, kruh, sojina moka, prebavljivost, beljakovine, maščobno kislinska sestava, teksturne lastnosti, senzorične lastnosti, antioksidativni potencial, prehranske vlaknine, poliamini, hlapne spojineCelotno besedilo (datoteka, 2,13 MB)