1. Priprava ACE-inhibitornih hidrolizatov iz fermentiranega mlekaBarbara Berlec, 2008, diplomsko delo Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, ugotavljanje bioaktivnih peptidov, prebava, proteolitični encimi, inhibicija angiotenzinske konvertaze, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L12 Celotno besedilo (datoteka, 876,14 KB) |
2. Steven Alton in Nick Sharratt: Hrsk, mljask, klok, plunk! Ljubljana: Mladinska knjiga, 2008Barbara Bajd, 2014, recenzija, prikaz knjige, kritika Ključne besede: hrana, prebava, otroška literatura, ocena knjige Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
4. Vpliv oljčnih listov in tropin na kazalnike oksidativnega stresa in prebave pri pitovnih piščancihSara Pavlin, 2019, magistrsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, oljčni listi, oljčne tropine, oksidativni status, prebava Celotno besedilo (datoteka, 1,77 MB) |
|
6. Pitovne lastnosti kuncev pri različnih programih prehraneMarjan Heric, 2005, diplomsko delo Ključne besede: prehrana živali, kunci, sestava, laktacija, odstavitev, prebava, pitovne lastnosti, visokošolske diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,41 MB) |
7. Vpliv dodatka Farmatana v krmi na pitovne lastnosti in zdravstveno stanje kuncevHelena Kotar, 2009, diplomsko delo Ključne besede: kunci, prehrana živali, kostanjevi tanini, Farmatan, prebava, pitovne lastnosti, zdravstveno stanje, dermatofitoze, Trichophyton mentagrophytes, okužbe, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,05 MB) |
|
9. Vpliv fermentacije na vsebnost karotenoidov v ekstraktih mikroalg vrst Arthrospira platensis in Chlorella vulgarisLana Vidović, 2021, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, mikroalge, cianobakterije, Arthrospira platensis, Chlorella vulgaris, fenolne spojine, bioaktivne spojine, antioksidanti, karotenoidi, prebava, absorpcija, metabolizem, ekstrakcija, tankoplastna kromatografija, spektrofotometrija Celotno besedilo (datoteka, 2,34 MB) |
10. Izboljšanje dostopnosti in antioksidativne aktivnosti vezanih fenolnih spojin iz semen pire (Triticum spelta L.) z izbranimi biotehnološkimi procesiMarjeta Mencin, 2022, doktorska disertacija Ključne besede: pira, vezane in ekstraktibilne fenolne spojine, antioksidativna aktivnost, kaljenje, fermentacija, encimska obdelava, abiotski stres, biološka dostopnost, znotrajcelična oksidacija, in vitro gastrointestinalna prebava Celotno besedilo (datoteka, 48,05 MB) |