1. Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v droboviniJasmina Halilović, 2008, diplomsko delo Ključne besede: koencimi, koencim Q10, piščanci, drobovina piščancev, piščančja jetra, piščančja srca, krma obogatena s koencimom Q10, holesterol, maščobne kisline Celotno besedilo (datoteka, 1,00 MB) |
2. Mycoplasma synoviae induces upregulation of apoptotic genes, secretion of nitric oxide and appearance of an apoptotic phenotype in infected chicken chondrocytesDaliborka Dušanić, Dušan Benčina, Irena Oven, Ivanka Cizelj, Mojca Benčina, Mojca Narat, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: mikrociologija, mikoplazme, Mycoplasma synoviae, piščanci, hondrociti, imunologija Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Mycoplasma synoviae invades non-phagocytic chicken cells in vitroDaliborka Dušanić, Rebeka Lucijana Berčič, Ivanka Cizelj, Simona Salmič, Mojca Narat, Dušan Benčina, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: mikrobiologija, mikoplazme, Mycoplasma synoviae, invazivnost, piščanci, celice Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Effects of two probiotic additives containing Bacillus spores on carcass characteristics, blood lipids and cecal volatile fatty acids in meat type chickensRok Novak, Bojana Bogovič Matijašić, Dušan Terčič, Matjaž Červek, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Alenka Levart, Irena Rogelj, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, meso, prehrana živali, probiotiki, Bacillus, krvne maščobe, prebavila, hlapne maščobne kisline Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Vpliv dodatka naravnih in sintetičnih antioksidantov na oksidativno stabilnost krme za pitovne piščanceJure Podobnik, 2017, magistrsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krmni dodatki, antioksidanti, krma, oksidativna stabilnost Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
6. Nekatere prehranske možnosti za preprečitev škodljivega vpliva fuzarijskih toksinov (T-2 in DON) na proizvodne lastnosti in lipidno peroksidacijo pri piščancihVida Rezar, Tamara Korošec, Janez Salobir, 2008, izvirni znanstveni članek Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krma, mikotoskini, fuzarijski toksini, lipidna peorksidacija, proizvodne lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Vloga [alfa]- in [gama]-tokoferola v presnovi in antioksidacijski zaščiti pri piščancihUrška Tomažin, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, oksidativni stres, meso, oksidacijska stabilnost, izražanje genov Celotno besedilo (datoteka, 1,87 MB) |
8. Sestava pečenega piščančjega mesa različnih rejNina Korenčan, 2017, diplomsko delo Ključne besede: piščanci, reja piščancev, intenzivna reja, ekološka reja, reja z dodanim selenom, meso, piščančje meso, toplotna obdelava, pečenje mesa, kemijska sestava, senzorične analize, instrumentalne metode, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,07 MB) |
9. Vpliv dodatka vitaminov C in E, selena ter rastlinskih polifenolov v krmo za pitovne piščance na oksidativno stabilnost mesaNeda Vujasinović, 2018, magistrsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, vitamini, selen, rastlinski polifenoli, meso, oksidativna stabilnost Celotno besedilo (datoteka, 1,37 MB) |
10. Analiza povezave med genetsko variabilnostjo izbranih nekodirajočih RNA ter pitovnimi in klavnimi lastnostmi kokošiNeža Pogorevc, 2018, magistrsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, kokoši, pitovni piščanci, pitovne lastnosti, klavne lastnosti, genetika, nekodirajoče RNA, genetska variabilnost Celotno besedilo (datoteka, 1,62 MB) |