Ključne besede: omake, paradižnikove omake, kuhinjska sol, zmanjševanje soli, zgoščevanje omak, koruzni škrob, pšenična moka, brezglutenska moka, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura, pHCelotno besedilo (datoteka, 817,81 KB)
Ključne besede: biskviti, brezglutenska moka, pšenična moka, način izdelave, pecilni prašek, barva, tekstura, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 2,44 MB)
Ključne besede: gotove jedi, omake, vinske kremne omake, zgoščevalna sredstva, škrob, pšenična moka, modificiran koruzni škrob, rižev škrob, zgoščevanje omak, toplotna obdelava, skladiščenje, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, teksturaCelotno besedilo (datoteka, 1,39 MB)
Ključne besede: prehrana, prehranske alergije, alergeni, dietna prehrana, prehrana otrok, diete pri alergiji, pšenična moka, jedilniki, prehranska piramida, označevanje živilCelotno besedilo (datoteka, 478,03 KB)
Ključne besede: biskviti, sladkor, vsebnost sladkorja, koruzni škrob, pšenična moka, brezglutenska moka, senzorične lastnosti, fizikalno-kemijske lastnosti, tekstura biskvitovCelotno besedilo (datoteka, 549,15 KB)