1. Ugotavljanje potvorb kozjih in ovčjih sirov s kravjim mlekomAna Klančar, 2015, magistrsko delo Ključne besede: sir, potvorbe sira, kravji sir, ovčji sir, mešani sir, molekularne tehnike, PCR v realnem času, kvantitativno določanje Celotno besedilo (datoteka, 1,12 MB) |
2. Uporaba avtohtone starterske kulture v izdelavi tradicionalnega siraMaja Markič, 2016, diplomsko delo Ključne besede: siri, avtohtoni slovenski ovčji siri, Kraški ovčji sir, starterske kulture, avtohtone starterske kulture, sevi, mikrobna populacija, molekularne genetske metode, DNA, PCR, RAPD, protimikrobna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 1,08 MB) |
3. Kemijske in mikrobiološke značilnosti avtohtonih slovenskih ovčjih sirovEva Grohar, 2013, diplomsko delo Ključne besede: siri, avtohtoni slovenski ovčji siri, Kraški ovčji sir, Bovški ovčji sir, Dolenjski ovčji sir, kemijska sestava, trdi siri, polnomastni siri, mikrobiota sira, enterokoki, laktobacili, mlečnokislinske bakterije, PCR-DGGE, relativna podobnost sevov Celotno besedilo (datoteka, 1,48 MB) |
4. Identifikacija in primerjava vrst mlečnokislinskih bakterij v tradicionalnih ovčjih sirih s področja zahodnega BalkanaDiana Paveljšek, 2012, diplomsko delo Ključne besede: siri, tradicionalni ovčji siri, mikrobiota sira, Kraški ovčji sir, Dolenjski ovčji sir, Bovški ovčji sir, Paški ovčji sir, Krčki ovčji sir, Travnički ovčji sir, Livanjski ovčji sir, Pirotski ovčji sir, Sjenički ovčji sir, mlečnokislinske bakterije, identifikacija bakterij, fenotipske metode, genotipske metode, BIOLOG, izolacija DNA, PCR Celotno besedilo (datoteka, 2,09 MB) |
5. Opis in razvrstitev laktobacilov, osamljenih iz kraškega ovčjega siraTina Žitnik, 2016, diplomsko delo Ključne besede: mlečni izdelki, avtohtoni siri, kraški ovčji sir, mikroorganizmi, identifikacija, fenotipizacija, laktobacili, Lactobacillus paracasei, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 8,17 MB) |
6. Maščobnokislinska sestava kraškega ovčjega siraRok Novak, 2006, diplomsko delo Ključne besede: ovce, siri, kraški ovčji sir, sestava, maščobne kisline, CLA, sezona, paša, Slovenija, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,15 MB) |