1. Primerjava dveh kemijskih metod za določevanje organske snovi v tlehMatej Velkavrh, 2008, diplomsko delo Ključne besede: pedologija, tla, humus, metode določanja, organska snov, organska kemija tal, organske spojine, ogljik, fizika tal Celotno besedilo (datoteka, 617,33 KB) |
2. Predelava vina v dolijihTina Štokelj, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vinarstvo, vino, vino v dolijih, doliji, amfore, zgodovina vinske trte, razvoj vinogradništva na Slovenskem, razvoj vinarstva na Slovenskem, izdelava dolijev, pridelava vina v dolijih, pH vrednost, organske kisline, hlapne kisline, biološki razkis, fenolne spojine, pepel, težke kovine, senzorična analiza, zorenje vina na drožeh Celotno besedilo (datoteka, 966,79 KB) |
3. Comparative study of primary and secondary metabolites in apricot (Prunus armeniaca L.) cultivarsValentina Schmitzer, Ana Slatnar, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, Boris Krška, Franci Štampar, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sadjarstvo, marelica, sorte, metaboliti, kemična sestava, fenoli, fenolne spojine, ogljikovi hidrati, organske kisline, barva ploda, fruit growing, apricots, cultivars, metabolites, phenols, phenolic compounds, carbohydrates, organic acids, colour parameters Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Chemical profile of black currant fruit modified by different degree of infection with black currant leaf spotMaja Mikulič Petkovšek, Ana Slatnar, Valentina Schmitzer, Franci Štampar, Robert Veberič, Darinka Koron, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: črni ribez, sorte, glivična okužba, drepanopeziza ribis, septoria ribis, sladkorji, organske kisline, fenolne spojine, black currant, cultivars, sugars, organic acids, phenolic compounds, septora leaf spot, black currant leaf spot Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Effect of crop load on fruit quality of 'Fuji' appleJerneja Jakopič, Nikita Fajt, Franci Štampar, Robert Veberič, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sadjarstvo, jablana, fuji, obremenitev dreves, število plodov, velikost plodov, kakovost pridelka, organske kisline, antociani, fenolne spojine, sladkorji, barva Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Organic chemistryJonathan Clayden, Nick Greeves, Stuart G. Warren, 2012, učbenik za višje in visoke šole Ključne besede: organska kemija, stereokemija, selektivne reakcije, mehanizmi reakcij, struktura molekul, določevanje strukture, organske reakcije, organske sinteze, organske spojine, spektroskopske metode, biokemija, asimetrična sinteza, naravne spojine, polimerizacija, naloge, učbeniki Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Practical biotransformationsGideon Grogan, 2009, učbenik Ključne besede: biotehnologija, biokemija, biosinteze, mikrobna biotehnologija, encimska biotehnologija, metaboliti mikroorganizmov, biokataliza, encimi, biotransformacije, organske spojine, sinteze, komercialni encimi, vzgoja celic, kloniranje genov, načrtovanje encimov, učbeniki Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
|