1. Učinkovitost treh okoljsko sprejemljivih substanc za zatiranje nerezistentne populacije koloradskega hrošča (Leptinotarsa decemlineata [Say], Coleoptera, Chrysomelidae)Andrej Cirar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: škodljivci, koloradski hrošč, Leptinotarsa decemlineata, krompir, insekticidi, laboratorijski poskus, učinkovitost, azadirahtin, olje oljne ogrščice, hidrirano apno Celotno besedilo (datoteka, 1,31 MB) |
2. Učinkovitost treh okoljsko sprejemljivih insekticidov za zatiranje tobakovega resarja (Thrips tabaci Lindeman, Thysanoptera, Thripidae) na zgodnjem zeljuPetra Cajhen, 2007, diplomsko delo Ključne besede: entomologija, škodljivci, resarji, tobakov resar, Thrips tabaci, insekticidi, varstvo rastlin, učinkovitost, zelje, zgodnje zelje, Parel, izguba pridelka, azadirahtin, kalijevo milo, olje oljne ogrščice Celotno besedilo (datoteka, 2,93 MB) |
3. Proučitev postopkov pospešenega generacijskega cikla pri oljnih bučah (Cucurbita pepo L. subsp. pepo var. stryriaca Grebenšč.) s kulturo nezrelih embrijev in vitro in poskus medvrstnega križanja C. pepo x C. maximaAnita Rižnik, 2011, diplomsko delo Ključne besede: žlahtnjenje rastlin, buče, oljne buče, Cucurbita pepo L., Cucurbita maxima L., regeneracija embrijev, in vitro metoda, in vitro reševanje embrijev, medvrstna križanja, križanje Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |
4. Vsebnost vode in aktivnost vode v slovenskih medovihNeža Nježič, 2008, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, aktivnost vode, vsebnost vode, regresijski model, akacijev med, cvetlični med, gozdni med, kostanjev med, lipov med, med oljne repice Celotno besedilo (datoteka, 2,04 MB) |
5. Antioksidativna učinkovitost ekstraktov fenolnih spojin iz pogač oljne ogrščice in lanuMarko Gorgiev, 2009, diplomsko delo Ključne besede: oljne pogače, oljna ogrščica, Brassica napus, lan, Linum usitatissimum, ekstrakti oljnih pogač, fenolne spojine, antioksidativna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 813,31 KB) |
6. Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativni učinek ekstrakta oljnih pogač bele gorjušice in lanuJernej Kaiser, 2012, diplomsko delo Ključne besede: oljne pogače, bela gorjušica, Sinapsis alba L., lan, Linum usitatissimum, ekstrakti oljnih pogač, fenolne spojine, antioksidativna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 817,81 KB) |
7. Prehranska kakovost neobičajnih olj na našem trguKaja Perme, 2017, magistrsko delo Ključne besede: olja, rastlinska olja, arašidovo olje, arganovo olje, olje črne kumine, gorčično olje, olje grozdnih pešk, inca inchi olje, kokosovo olje, konopljino olje, laneno olje, makovo olje, olje oljne ogrščice, orehovo olje, ričkovo olje, ghee maslo, prehranska kakovost, maščobnokislinska sestava, maščobne kisline, senzorične lastnosti, slovensko tržišče Celotno besedilo (datoteka, 2,21 MB) |
8. Konstitutivni vidiki slikarstva skozi legendoEnea Golob, 2019, diplomsko delo/naloga Ključne besede: slikarstvo, slikarski material, slikarske podloge, doma narejeno, oljne barve, pigmenti, računalniška risba, diplomska naloga. Celotno besedilo (datoteka, 4,45 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Mikroskopska analiza zgradbe semenske ovojnice pri bučah (Cucurbita pepo L.)Adriana Podržaj, 2012, diplomsko delo Ključne besede: buče, Cucurbita pepo L., oljne buče, semena, semenska ovojnica, debelina, zgradba, mikroskopske analize, elektronski mikroskopi Celotno besedilo (datoteka, 1,44 MB) |
10. Pomen oljnih buč (Cucurbita pepo L. var. oleifera) in sončnic (Helianthus annuus L.) v kolobarju ter uporaba izdelkov iz semen v prehrani ljudiMaja Galun, 2014, diplomsko delo Ključne besede: oljne buče, sončnice, kolobarjenje, kolobar, sorte, hibridi, prehrana ljudi, zdravilni učinki Celotno besedilo (datoteka, 1,13 MB) |