1. Kinetika izločanja vinskega kamnaSimona Mate, 2008, diplomsko delo Ključne besede: vino, vinski kamen, kalijev hidrogentartrat, stabilizacija vina, kristalizacija tartratov, indukcijski čas, modelne alkoholne raztopine, električna prevodnost Celotno besedilo (datoteka, 615,15 KB) |
2. Izolacija in identifikacija bakterij rodu AlicyclobacillusTimea Herženjak Stanko, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, določanje bakterij, kvarljivci živil, Alicyclobacillus, izolacija bakterij, identifikacija bakterij, standardna metoda IFU, modelne raztopine, naravna kontaminacija, kontaminacija sladkorja, kontaminacija vode z okusom Celotno besedilo (datoteka, 1,28 MB) |
3. Vpliv topila na določeno antioksidativno aktivnost vin in modelnih antioksidantovLaura Bertalanič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: antioksidanti, modelni antioksidanti, modelne raztopine, vina, fenolne spojine, polifenoli, antioksidativna aktivnost, DPPH, Folin-Ciocalteu Celotno besedilo (datoteka, 1,43 MB) |
4. Zaviranje nastanka 2-amino-1-metil-6-fenilimidazo[4,5-b]piridina z uporabo brinovih ekstraktov v modelnih raztopinahInes Berdnik, 2018, magistrsko delo Ključne besede: ekstrakti brinovih jagod, heterociklični amini, PhIP, mesna izceja, modelne raztopine, antioksidativni potencial, ekstrakcija na trdni fazi Celotno besedilo (datoteka, 2,21 MB) |
5. Vpliv nonilfenola na strukturo mikrobne združbe v reaktorju s pritrjeno biomasoMaja Gorišek, 2009, diplomsko delo Ključne besede: podtalnica, modelne raztopine, nitrati, onesnaževala, nonilfenol, mikrobne združbe, bioreaktor s pritrjeno biomaso, geni za 16S rRNK, PCR, DGGE, kloniranje, sekvenciranje, sekvenčna analiza Celotno besedilo (datoteka, 1,50 MB) |
6. Volumenske in transportne lastnosti vodnih raztopin alkalijskih cikloheksilsulfamatovJaka Horvat, 2007, doktorska disertacija Ključne besede: modelne raztopine sladil, cikloheksilsulfaminska kislina, ciklamati, alkalijske soli, vodne raztopine, fizikalnokemijske lastnosti, gostota, viskoznost, termodinamske funkcije, hidratacijska števila, relativna sladkost Celotno besedilo (datoteka, 902,09 KB) |
7. Stabilnost askorbinske kisline vključene v liposomeJure Laznik, 2013, diplomsko delo Ključne besede: askorbinska kislina, inkapsulacija, liposomi, dipalmitoil fosfatidilholin, holesterol, Aeropyrum pernix, modelne raztopine, bakrovi ioni, termična stabilnost, jabolčni sok, fermentirani mlečni izdelki, spektrofotometrija, visokotlačna tekočinska kromatografija Celotno besedilo (datoteka, 2,26 MB) |