1. Uvajanje in optimizacija metode za določanje CoQ10 v mleku in mlečnih izdelkihKsenja David, 2007, diplomsko delo Ključne besede: analizne metode, ekstrakcija tekoče-tekoče, LLE, ekstrakcija na trdni fazi, SPE, HPLC, validacija metode, koencim Q10, mleko, mlečni izdelki Celotno besedilo (datoteka, 479,91 KB) |
2. Peptidni inhibitorji angiotenzinske konvertaze v fermentiranem mlekuRok Cankar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, določanje bioaktivnih peptidov, fiziologija prebave, encimi, inhibicija angiotenzinske konvertaze Celotno besedilo (datoteka, 579,08 KB) |
3. Priprava ACE-inhibitornih hidrolizatov iz fermentiranega mlekaBarbara Berlec, 2008, diplomsko delo Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, ugotavljanje bioaktivnih peptidov, prebava, proteolitični encimi, inhibicija angiotenzinske konvertaze, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L12 Celotno besedilo (datoteka, 876,14 KB) |
4. Ugotavljanje bioaktivnih peptidov s protimikrobno aktivnostjo v fermentiranem mlekuJana Berlec, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mlečni izdelki, fermentirano mleko, protimikrobne snovi, bioaktivni peptidi, protimikrobna aktivnost, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8 Celotno besedilo (datoteka, 679,59 KB) |
5. Tehnološki postopek izdelave kajmakaŠpela Kotar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: mleko, surovo mleko, mlečni izdelki, kajmak, tradicionalni način izdelave kajmaka, analiza mleka, kemijska analiza kajmaka, mikrobiološka kakovost kajmaka, zorenje kajmaka, senzorične lastnosti kajmaka Celotno besedilo (datoteka, 1,60 MB) |
6. Razvoj analiznih metod za ugotavljanje ostankov antiparazitikov in nesteroidnih protivnetnih učinkovin za vrednotenje prehoda v mleko ovc ter vpliva predelave na vsebnost v mlečnih izdelkihJan Antonić, 2010, doktorska disertacija Ključne besede: veterinarstvo, zdravila, antiparazitiki, nesteroidna protivnetna zdravila, ivermektin, doramektin, verapamil, živila živalskega izora, ovce, mleko, mlečni izdelki, rezidua, farmakokinetika, kemijska analiza, analizne metode, disertacije Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Ugotavljanje prisotnosti kvasovk, plesni in aflatoksina M1 v mleku in mlečnih izdelkihJanja Ručna, 2008, diplomsko delo Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, kvasovke, plesni, mikotoksini, aflatoksini, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 738,44 KB) |
|
|
10. Proučevanje vpliva motenj v presnovi galaktoze in laktazne persistence na razvoj raka jajčnikovIrena Prodan Žitnik, 2009, doktorska disertacija Ključne besede: galaktoza, presnovne motnje, encimska aktivnost, medicinska genetika, mutacije, mleko, mlečni izdelki, laktoza, alaktazija Celotno besedilo (datoteka, 1,60 MB) |