1. Zorenje vina na drožehMitja Jakončič, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, chardonnay, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, kemijska sestava, vinske droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, oksidativna stabilnost vina, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 596,08 KB) |
2. Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizlingMatej Skoliber, 2011, diplomsko delo Ključne besede: belo vino, renski rizling, laški rizling, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, alkoholna fermentacija, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, kakovost vina, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 993,75 KB) |
3. Ohranjanje sortne značilnosti odbranih klonov Sauvignona s tehnologijo zorenja vina na drožehBoštjan Cvetan, 2011, diplomsko delo Ključne besede: vino, sauvignon, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, fine droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 1,40 MB) |
4. Ekstrakcija in karakterizacija fikobiliproteinov iz mikroalg vrste Arthrospira platensis pred in po mlečnokislinski fermentacijiAna Pagon, 2020, magistrsko delo Ključne besede: mikroalge, spirulina, pigmentni proteini, fikobiliproteini, mlečnokislinska fermentacija, ekstrakcija, čistost proteinov, antioksidativna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 2,10 MB) |
|
6. Mlečnokislinska fermentacija sadja in zelenjaveSara Plaskan, 2018, diplomsko delo Ključne besede: mlečnokislinska fermentacija, bioaktivne komponente, sadje, zelenjava, zelenjavni
sokovi, sok rdečega zelja, sok črnega korenja Celotno besedilo (datoteka, 1,27 MB) |
|
8. Optimizacija mlečnokislinske fermentacije cianobakterij vrste Arthrospira platensisNik Mahnič, 2019, magistrsko delo Ključne besede: mikroalge, cianobakterije, Arthrospira platensis, spirulina, mlečnokislinska fermentacija, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus brevis, optimizacija, antioksidativna učinkovitost, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 1,64 MB) |
9. Proteoliza žitnih proteinov med spontano fermentacijo kislega testa iz različnih vrst mokeAlenka Šifrar, 2017, magistrsko delo Ključne besede: bioaktivni peptidi, antioksidativni peptidi, žitni proteini, kislo testo, mlečnokislinska fermentacija, antioksidativna učinkovitost, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 1,10 MB) |
10. Biogeni amini v vinuJure Štalcar, 2015, magistrsko delo Ključne besede: vino, modra frankinja, biogeni amini, jabolčno mlečnokislinska fermentacija, mlečnokislinske bakterije, histamin, biološki razkis Celotno besedilo (datoteka, 1,70 MB) |