1. In situ mass distribution quotient (iMDQ) - a new factor to compare bioavailability of chemicals in soils?Christian Folberth, Hagen Scherb, Marjetka Suhadolc, Jean Charles Munch, Reiner Schroll, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: onesnaženost tal, mikrobiologija tal, ostanki pesticidov, mineralizacija pesticidov, metabolizem, mikrobi, soil pollution, microbial availability, pore water extraction, contaminated soil, pesticide residues, pesticide mineralization, metabolism, metabolomics Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Batch experiments versus soil pore water extraction - what makes the difference in isoproturon (bio-)availability?Christian Folberth, Marjetka Suhadolc, Hagen Scherb, Jean Charles Munch, Reiner Schroll, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: onesnaženost tal, mikrobiologija tal, ostanki pesticidov, mineralizacija pesticidov, metabolizem, mikrobi, soil pollution, microbial availability, pore water extraction, contaminated soil, pesticide residues, pesticide mineralization, metabolism, metabolomics Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Vpliv oljčnih listov in tropin v krmnih mešanicah na mineralizacijo kosti pri pitovnih piščancihNika Porenta, 2019, magistrsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krma, krmne mešanice, oljčni listi, oljčne tropine, mineralizacija kosti Celotno besedilo (datoteka, 2,60 MB) |
4. Struktura mikrobne združbe in mineralizacija modelne organske snovi po remediaciji s kovinami onesnaženih talUrška Zadel, 2016, magistrsko delo Ključne besede: mineralizacija, potencialno toksične kovine, Pb, svinec, Cd, kadmij, Zn, Cink, mikrobne združbe, tla, bakterije, glive, arheje, encimska aktivnost, pestrost Celotno besedilo (datoteka, 6,09 MB) |
5. Sezonska dinamika mineralnega dušika in denitrifikacija v šotnih tleh Ljubljanskega barjaTjaša Kovše, 2006, diplomsko delo Ključne besede: pedologija, šotna tla, nizko barje, Ljubljansko barje, dušik, mikrobna mineralizacija N, denitrifikacija, organska snov, nivo podtalnice, letni čas Celotno besedilo (datoteka, 616,24 KB) |
6. Vpliv dodatka kratkoverižnih maščobnih kislin na kakovost jajcRobert Flere, 2005, diplomsko delo Ključne besede: kokoši, nesnice, prehrana živali, krma, krmni dodatki, kakovost, jajca, jajčna lupina, kratkoverižne maščobne kisline, butirat, propionat, tanko črevo, kosti, mineralizacija, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 882,13 KB) |
|
|
|