1. Primerjava fizikalnih lastnosti plodov treh sort leske (Corylus avellana L.)Dušica Linta, 2006, diplomsko delo Ključne besede: leska, kmetijsko strojništvo, morfološke lastnosti, fizikalne lastnosti, lupina, trenja, sadjarstvo, plodovi Celotno besedilo (datoteka, 1,18 MB) |
2. Roasting affects phenolic composition and antioxidative activity of hazelnuts (Corylus avellana L.)Valentina Schmitzer, Ana Slatnar, Robert Veberič, Franci Štampar, Anita Solar, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sadjarstvo, leska, polifenoli, praženi lešniki, fenoli Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Characterisation of selected hazelnut cultivars: phenology, growing and yielding capacity, market quality and nutraceutical valueAnita Solar, Franci Štampar, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sadjarstvo, leska, lešnik, hranilna vrednost, pridelek, fenoli, fenolne spojine, sorte, fenologija, fruit growing, corrylus avellana, cultivars, vegetative growth, phenols, phenolic compounds, nutraceutical values Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Fatty acids and alpha-tocopherol composition in hazelnut (Corylus avellana L.): a chemometric approach to emphasize the quality of European germplasmLoretta Bacchetta, Michele Aramini, A. Zini, V. Giammatteo, D. Spera, P. Drogoudi, Merce Rovira, Ana Paula Silva, Anita Solar, Roberto Botta, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: leska, maščobne kisline, alfa tokoferol, kakovost, kemična sestava, hazelnut, corylus avellana, fatty acids, alpha tocopherol, chemical composition, germplasm Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Molecular and morphological diversity of on-farm hazelnut (Corylus avellana L.) landraces from southern Europe and their role in the origin and diffusion of cultivated germplasmPaolo Boccacci, Michele Aramini, Nadia Valentini, Loretta Bacchetta, Merce Rovira, P. Drogoudi, Ana Paula Silva, Anita Solar, F. Calizzano, V. Erdoğan, Valerio Cristofori, L. F. Ciarmiello, C. Contessa, J. J. Ferreira, F. P. Marra, Roberto Botta, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: leska, sorte, ekotipi, populacije, genska banka, morfološke lastnosti, genetska raznolikost, hazelnut, corylus avellana, molecular diversity, morphological diversity, landraces, germplasm Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Vpliv sorte leske (Corylus avellana) in temperature stiskanja na nekatere fizikalne in kemijske lastnosti lešnikovega oljaJurij Bizjak, 2018, magistrsko delo Ključne besede: leska, lešnikovo olje, Corylus avellana, tropine, temperatura stiskanja, Istrska dolgoplodna leska, fizikalne lastnosti, kemijske lastnosti, dielektrična konstanta, oksidacija Celotno besedilo (datoteka, 1,66 MB) |
|
8. Uspešnost razmnoževanja leske (Corylus avellana L.) z metodo prsteničenjaUršula Bešter, 2013, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, lupinarji, vegetativno razmnoževanje, sorte, prsteničenje, leska, Corylus avellana, koreninjenje, rast Celotno besedilo (datoteka, 1,30 MB) |
|
10. Možnost pridelovanja orehov in lešnikov na GorenjskemPetra Frelih, 2007, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, oreh, Juglans regia, leska, Corylus avellana, pridelovanje, Gorenjska Celotno besedilo (datoteka, 361,65 KB) |