1. Navidezna prebavljivost surovih beljakovin in surovih maščob pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek telesnih maščobTina Trebušak, Tatjana Pirman, Simon Horvat, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: domače živali, prehrana živali, prehrana ljudi, zamaščenost, surove beljakovine, surove maščobe, prebavljivost, selekcija, maščevje, linije, laboratorijske miši Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
4. Vpliv gena Crem na cirkadiano izražanje izbranih genov centralne ure in metabolizma pri miših (Mus musculus)Nina Ogrin, 2013, magistrsko delo Ključne besede: fiziologija živali, biološki ritmi, cirkadiani ritem, genetika, gen Crem, multipla regresija, laboratorijske miši Celotno besedilo (datoteka, 4,13 MB) |
|
|
7. Prebavljivost hranljivih snovi pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek maščevjaTina Trebušak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: prehrana živali, hranljive snovi, prebavljivost, linije, selekcija, maščevje, laboratorijske miši, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 540,97 KB) |
8. Biološka vrednost beljakovin bučnih pogač po dodatku ene ali več limitirajočih aminokislinMaja Marič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: živinoreja, prehrana živali, bučne pogače, biološka vrednost, beljakovine, aminokisline, laboratorijske podgane, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 289,64 KB) |