1 - 3 / 3 ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Izraba odpadne kisle sirotke za gojenje laktobacilov s probiotičnim potencialom Tjaša Žohar, 2021, magistrsko delo Ključne besede: kisla sirotka, stranski produkt, uporaba sirotke, laktobacili, probiotične bakterije, bioproces, kvasni ekstrakt, mikrobiološke metode, bioreaktor |
2. Opis fizioloških lastnosti seva Bifidobacterium breve IM 386 Polona Zanoškar, 2013, diplomsko delo Ključne besede: probiotične bakterije, Bifidobacterium sp., Bifidobacterium breve, probiotična prehranska dopolnila, morfološke lastnosti, RAPD analiza sevov, vrstno specifični PCR, kvasni ekstrakt, simulirani prebavni sokovi, protimikrobna aktivnost, občutljivost za antibiotike |
3. Uporaba kvasnega ekstrakta v suhih salamah Katja Lekše, 2021, magistrsko delo Ključne besede: fermentirani mesni izdelki, sušenje salam, kvasni ekstrakt, glutaminska kislina, fermentacija |