Ključne besede: mikrobiom, mikrobiota, prehrana, črevesje, zdravje, človek, probiotiki, prebiotiki, sodobne bolezni, kratkoverižne maščobne kislineCelotno besedilo (datoteka, 1,42 MB)
Ključne besede: črevesna mikrobiota, nosečnost, gestacijski diabetes mellitus, debelost, kratkoverižne maščobne kisline, Escherichia coli, filogenetske skupine, dejavniki virulence, odpornost proti antibiotikom, genotoksini, protein imunosti ClbSCelotno besedilo (datoteka, 7,18 MB)
Ključne besede: kokoši, nesnice, prehrana živali, krma, krmni dodatki, kakovost, jajca, jajčna lupina, kratkoverižne maščobne kisline, butirat, propionat, tanko črevo, kosti, mineralizacija, diplomske nalogeCelotno besedilo (datoteka, 882,13 KB)
Ključne besede: mikrobiologija, bakterije, bakterijski sevi, vamp, rastlinski izvlečki, dialil sulfid, kratkoverižne maščobne kisline, plini, diplomske nalogeCelotno besedilo (datoteka, 1,09 MB)