|
2. Kakovost kozjega sira iz mleka ekološke in konvencionalne rejeEva Mravljak, 2017, magistrsko delo Ključne besede: kozje mleko, koze, ekološka reja, konvencionalna reja, kakovost mleka, kozji sir, kemijska sestava, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 3,41 MB) |
|
|
5. Občutljivost stafilokokov iz kozjega mleka za antibiotikeIrma Čizmić, 2020, magistrsko delo Ključne besede: stafilokoki, Staphylococcus aureus, kozje mleko, koze, reja, ekološka reja, konvencionalna reja, antibiotiki, odpornost proti antibiotikom, penicilin, cefalotin, oksacilin, cefoksitin, metoda razredčevanja v mikrotitrski plošči, minimalna inhibitorna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 2,44 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Proteinski profili različnih vrst mlekaMarjetka Kršlin, 2014, magistrsko delo Ključne besede: mleko, potvorbe mleka, kravje mleko, kozje mleko, ovčje mleko, določanje potvorb, proteomika, proteinski profili mleka, 2-D elektroforeza Celotno besedilo (datoteka, 843,11 KB) |
7. Določanje potvorb kozjega in ovčjega mleka s kravjim mlekom na ravni DNA in proteinovHelena Volk, 2013, magistrsko delo Ključne besede: mleko, potvorbe mleka, kravje mleko, kozje mleko, ovčje mleko, določanje potvorb, molekularne tehnike, PCR, proteomika Celotno besedilo (datoteka, 2,27 MB) |
8. Ugotavljanje kemijske zvrsti cinka v različnih vzorcih mlekaMateja Blatnik Konc, 2016, diplomsko delo Ključne besede: mleko, cink, dojenje, nadomestno mleko, kravje mleko, ovčje mleko, kozje mleko, sojino mleko, materino mleko, biodostopnost cinka Celotno besedilo (datoteka, 1,30 MB) |
9. Vpliv trajanja laktacije na razlike v lastnostih fermentiranega kozjega mleka iz ekološke in konvencionalne rejeAnže Granda, 2024, magistrsko delo Ključne besede: drobnica, koze, ekološka reja, konvencionalna reja, kozje mleko, fermentirani izdelki, laktacija, trajanje Celotno besedilo (datoteka, 1,05 MB) |