|
|
|
|
5. Vpliv koncentracije hranilne raztopine na pridelek paradižnika (Lycopersicon esculentum Mill.)Valentina Smolnikar, 2008, diplomsko delo Ključne besede: kmetijstvo, vrtnarstvo, zelenjadarstvo, paradižnik, prehrana rastlin, koncentracija hranilne raztopine, pridelek, kakovost, rastlinjaki, gnojenje Celotno besedilo (datoteka, 269,41 KB) |
6. Vpliv točkovnih mutacij na interakcije alfa-sinukleina z membranamiNejc Rojko, 2009, diplomsko delo Ključne besede: biološke membrane, lipidne membrane, alfa-sinuklein, točkovne mutacije, cirkularni dihroizem, intrizična fluorescenca, kritična micelna koncentracija, površina molekule alfa-sinukleina, površinska napetost lipidnega monosloja Celotno besedilo (datoteka, 1,98 MB) |
7. Fiziološki odziv poljščin na spremenjene klimatske razmereOlga Novak, 2010, diplomsko delo Ključne besede: fiziologija rastlin, kmetijske rastline, ogljikov dioksid, koncentracija, fotosinteza, pšenica, koruza, pridelek, podnebne spremembe Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Rastni odziv navadne kostrebe (Echinochloa crus-galli (L.) Pb.) na povečano koncentracijo CO2 v tleh - izkušnje iz zaplinjevalnega poskusaMetka Pungerčar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: pedologija, tla, ogljikov dioksid, ogljikov dioksid v tleh, zaplinjevanje tal, povečana koncentracija ogljikovega dioksida, navadna kostreba, Echinochloa crus-galli, rast, fiziologija rastlin Celotno besedilo (datoteka, 1,07 MB) |
9. Laboratorijsko preučevanje učinkovitosti dveh ras entomopatogene ogorčice Steinernema feltiae (Filipjev) za zatiranje ogrcev poljskega majskega hrošča (Melolontha melolontha [L.], Coleoptera, Scarabaeidae)Petra Premrl, 2011, diplomsko delo Ključne besede: entomologija, ogorčice, entomopatogene ogorčice, Steinernema feltiae F., poljski majski hrošč, Melolontha melolontha L., rastlinski škodljivci, varstvo rastlin, biotično varstvo rastlin, temperatura, koncentracija suspenzije ogorčic, laboratorijski poskusi Celotno besedilo (datoteka, 1,35 MB) |
10. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na različne vrste bakterij rodu ListeriaTanja Rožman, 2007, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Listeria, Listeria monocytogenes, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 676,21 KB) |