1. Prireja in fizikalne lastnosti jajc slovenskih tradicionalnih pasem kokoši lahkega tipaAlenka Strelec, Dušan Terčič, Špela Malovrh, Antonija Holcman, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: kokoši, nesnice, lahki tip, tradicionalne pasme, nesnost, jajca, fizikalne lastnosti, Slovenija Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Strategija razvoja kmetij, ki se ukvarjajo s prirejo jajcMarija Klopčič, Barbara Podržaj, Antonija Holcman, 2014, izvirni znanstveni članek Ključne besede: perutnina, kokoši, nesnice, jajca, kmetije, strategija razvoja, ankete, Slovenija Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
5. Vpliv brusnih pripomočkov na obrabo krempljev, proizvodne lastnosti in obnašanje kokoši nesnic v obogatenih kletkahMaja Jekler, 2019, magistrsko delo/naloga Ključne besede: kokoši, nesnice, kremplji, obraba, proizvodne lastnosti, obnašanje, etologija Celotno besedilo (datoteka, 2,43 MB) |
|
|
|
9. Vpliv oljčnih listov in pulpe na antioksidativni status kokoši in oksidativno stabilnost jajcKarmen Lupšina, 2013, magistrsko delo Ključne besede: perutnina, kokoši, nesnice, antioksidativni status, prehrana živali, oljčni listi, oljčna pulpa, jajca, oksidativna stabilnost, magistrske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,11 MB) |
10. Vpliv dodatka folne kisline v krmo na oplojenost jajc in valilnost piščancevMojca Pančur, 2015, magistrsko delo Ključne besede: perutninarstvo, kokoši, nesnice, prehrana živali, krma, folna kislina, jajca, oplojenost, valilnost, magistrske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,02 MB) |