Ključne besede: žita, rž, slad, rženi slad, tehnološki postopki, namakanje, kaljenje, kalčki, koreninice, toplotna obdelava, sušenje, skladiščenjeCelotno besedilo (datoteka, 1,07 MB)
Ključne besede: pšenica, Triticum aestivum, kaljenje, kaljena zrna, kalčki, svetloba, osvetljevanje, LED, tema, fenolne spojine, antioksidativni potencial, Folin Ciocalteu metoda, DPPH metoda, ABTS metodaCelotno besedilo (datoteka, 1,58 MB)
Ključne besede: ajda, selen, kalčki, morfološke lastnosti, rast, razvoj, Fagopyrum tataricum Gaertn., žita, poljščineCelotno besedilo (datoteka, 1,84 MB)
Ključne besede: rastlinski ekstrakti, ajdovi kalčki, pirini kalčki, protibakterijska aktivnost, protiadhezivna aktivnost, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, minimalna inhibitorna koncentracijaCelotno besedilo (datoteka, 934,61 KB)
Ključne besede: encimi, lipaze, semena, kalčki, rastlinski ekstrakti, encimska aktivnostCelotno besedilo (datoteka, 1,79 MB)