1 - 2 / 2 1 |
1. Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev Urška Pavčnik, 2013, magistrsko delo Ključne besede: mesni izdelki, goveji sekljanci, oksidacija lipidov, hidroksiholesteroli, rastlinski izvlečki, izvlečki rožmarina, izvlečki skorje bora, antioksidanti, maščobne kisline, laneno olje, senzorične lastnosti |
2. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih izvlečkov in vitro in v izbranih živilih Saša Piskernik, 2016, doktorska disertacija Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, izvleček rožmarina, protimikrobna učinkovitost, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti, grampozitivne bakterije, gramnegativne bakterije, patogene bakterije, kvarljivci, in vitro, piščančji mesni sok, piščančje meso, živila, jabolčni sok |