|
2. Elemental composition of wheat, common buckwheat, and tartary buckwheat grains under conventional productionLea Orožen, Katarina Vogel-Mikuš, Matevž Likar, Marijan Nečemer, Peter Kump, Marjana Regvar, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: dietary reference intake, energy dispersive X-ray fluorescence spectrometry, metals, minerals, trace elements, total reflection X-ray fluorescence spectrometry Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Sodium and potassium intake in residents of retirement homesBoštjan Rejec, Petra Golja, Cirila Hlastan-Ribič, Matjaž Klemenc, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sodium, salt, potassium, intake, residents, retirement homes Celotno besedilo (datoteka, 1,07 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Up in the airDamir Zubac, Alex Buoite Stella, Shawnda A. Morrison, 2020, pregledni znanstveni članek Ključne besede: sport, athletic performance, jet lag syndrome, fluid intake, hypohydration Celotno besedilo (datoteka, 675,97 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Dietary intake of trans fatty acids in the Slovenian populationNina Zupanič, Maša Hribar, Hristo Hristov, Živa Lavriša, Anita Kušar, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Barbara Koroušić-Seljak, Petra Golja, Rajko Vidrih, Katja Žmitek, Igor Pravst, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: trans fatty acids, partially hydrogenated oils, dietary intake, 24-h recall, EU Menu, Slovenian population Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Inadequate intake of dietary fibre in adolescents, adults, and elderliesBarbara Koroušić-Seljak, Eva Valenčič, Hristo Hristov, Maša Hribar, Živa Lavriša, Anita Kušar, Katja Žmitek, Sanja Krušič, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Blaž Ferjančič, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Igor Pravst, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: dietary fibre, dietary fibre intake, 24 h recall, EU Menu, Slovenian population Celotno besedilo (datoteka, 581,55 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Dietary iron intake and biomarkers of iron status in Slovenian populationŽiva Lavriša, Hristo Hristov, Maša Hribar, Barbara Koroušić-Seljak, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Katja Zaletel, Adrijana Oblak, Joško Osredkar, Anita Kušar, Katja Žmitek, Mitja Lainščak, Igor Pravst, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: iron, intake, ferritin, haemoglobin, deficiency, Slovenia, EU Menu, Nutrihealth Celotno besedilo (datoteka, 1,71 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |