1. Influence of crop load on yield and grape quality of cv. 'Chardonnay'Franc Čuš, 2004, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vinska trta, chardonnay, obremenitev, kardon, vzgojne oblike, kakovost grozdja, grapevine, crop load, cordon trellis, quality, grape quality, pruning, plant training, chemical composition, sugars, acids, carbohydrate content, climatic factors Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. The oldest macroremains of Vitis from SloveniaTjaša Tolar, Jernej Jakše, Zora Korošec-Koruza, 2008, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci Ključne besede: grapevine, grape pips, plant remains (archaeology), Hočevarica Site, Ljubljansko barje (Slovenia), Neolithic period, Roman period, morphological features, biometric studies, DNA extraction Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
4. Krajinska arheologija in arheologija gibanja v Posavskem hribovjuBenjamin Fele, 2017, magistrsko delo Ključne besede: krajinska arheologija, krajina, gibanje, modeli gibanja, ugreznjene poti, ceste, grape, grebeni, ustno izročilo, Posavsko hribovje, Litija, Šmartno pri Litiji, Višnja Gora, Stična, Šentvid, Sava, . Celotno besedilo (datoteka, 7,98 MB) |
5. Impact of microbiological and technological factors on volatile phenols content in Montenegrin red winesSanja Radonjić, 2020, doktorska disertacija Ključne besede: wine, volatile phenols, hydroxycinnamic acids, starter cultures, yeasts, lactic acid bacteria, red wine, autochthonous grape varieties, Vranac, Kratošija, Cabernet Sauvignon Celotno besedilo (datoteka, 3,85 MB) |
6. Genetic structure and relationships among wild and cultivated grapevines from Central Europe and part of the Western Balkan PeninsulaGoran Zdunić, Marjana Regvar, Matevž Likar, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: V. v. subsp. vinifera, V. v. subsp. sylvestris, microsatellite, genetic structure, gene flow, wild grape, viticulture, genetics Celotno besedilo (datoteka, 2,00 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Properties of bacterial cellulose produced using white and red grape bagasse as a nutrient sourceLinda Ogrizek, Janja Lamovšek, Franc Čuš, Mirjam Leskovšek, Marija Gorjanc, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: bacterial cellulose, wine waste, red grape bagasse, white grape bagasse, properties Celotno besedilo (datoteka, 4,68 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |