1. Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vina laški rizlingMojca Jenko, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vino, mlado vino, mošt, alkoholna fermentacija, vinske kvasovke, starterske kulture, laški rizling, fizikalnokemijske lastnosti, kemijska sestava, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) |
2. Hranilna vrednost in senzorične značilnosti slovenskih sirovih štrukljevPolona Žagar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: tradicionalne jedi, nacionalne jedi, sirovi štruklji, hranilna vrednost, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti, senzorično ocenjevanje, profiliranje arome Celotno besedilo (datoteka, 635,40 KB) |
3. Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno kemijske parametre slovenskih češenj (Prunus avium)Anita Fajić, 2012, diplomsko delo Ključne besede: češnje, Prunus avium, skladiščenje češenj, normalna atmosfera, modificirana atmosfera, fizikalnokemijske lastnosti, polifenoli, antioksidativni potencial, barva češenj, trdota češenj, suha snov Celotno besedilo (datoteka, 898,83 KB) |
4. Vpliv sevov kvasovk in fermentacijske temperature na aromatične značilnosti mladih vin sorte sauvignonJernej Smolnikar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: sauvignon, mošt, mlado vino, starterske kulture, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, fizikalnokemijske lastnosti, kemijska sestava, senzorične lastnosti, aromatične spojine Celotno besedilo (datoteka, 1,31 MB) |
5. Primerjava parametrov kakovosti medu v vzorcih slovenskega in tujega izvoraSonja Tomazini, 2012, diplomsko delo Ključne besede: med, kakovost medu, fizikalnokemijske lastnosti, vsebnost vode, električna prevodnost, vsebnost prolina, diastazno število, vsebnost HMF, elementna sestava Celotno besedilo (datoteka, 676,80 KB) |
|
|
8. Oblikovanje baze podatkov o slovenskem meduMojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf, Terezija Golob, 2010, pregledni znanstveni članek Ključne besede: med, slovenski med, baza podatkov, senzorične lastnosti, mikroskopska analiza, fizikalnokemijske lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
10. Karakterizacija nekaterih kemijskih in senzoričnih lastnosti terjakaIztok Stegovec, 2017, diplomsko delo Ključne besede: bezgove jagode, črni bezeg, Sambucus nigra, terjak, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične analize, senzorične lastnosti, antioksidanti, antioksidativna učinkovitost Celotno besedilo (datoteka, 1,69 MB) |