Ključne besede: pripravljene jedi, ocvrte piščančje prsi, piščančje meso, rastlinska olja, cvrenje v olju, repično olje, sončnično olje, namensko olje za cvrenje, postanost, kontrola kakovosti, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,05 MB)
Ključne besede: vino, grozdje, malvazija, grozdni sok, mošt, mlado vino, bistrenje, flotacija, vakuumska filtracija, hladno samobistrenje, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, kinetika fermentacije, kakovost mladega vina, fizikalno-kemijske analize, senzorično ocenjevanjeCelotno besedilo (datoteka, 2,37 MB)
Ključne besede: pekovski izdelki, kajzerica, maščobe, nasičene maščobe, nenasičene maščobe, polpečene kajzerice, skladiščenje, ohlajevanje, zmrzovanje, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 2,17 MB)
Ključne besede: mleko, analize mleka, sirišče, mikrobiološko sirišče, tekoče sirišče, sirišče v prahu, koagulacija, tehnološki postopki, sir, edamec, fizikalno-kemijske analize, senzorične analize, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 3,40 MB)
Ključne besede: mikrobiologija, mikrobiološke analize, kraške jame, bakterijske združbe, sedimenti, Slovenija, jamska mikrobiologija, mikrobne združbe, fizikalno kemijske lastnosti okolja, ekstrakcija hranil iz tal, tipizacija mikrobnih združb, TRFLP, LH PCRCelotno besedilo (datoteka, 1,59 MB)