1. Preizkušanje učinkovitosti fungicidnega delovanja izbranih naravnih snovi na glivo Phytophthora infestans (Mont.) de Bary na indeterminantnem paradižniku (Lycopersicon lycopersicum [L.] Karsten)Bojan Frančeškin, 2010, diplomsko delo Ključne besede: paradižnik, paradižnikova plesen, Phytophthora infestans, poljski poskusi, fungicidi, naravne snovi, okužbe, pridelek, ekstrakt česna, azaronaldehid, sojin lecitin, ekstrakt njivske preslice, varstvo rastlin, biotično varstvo rastlin Celotno besedilo (datoteka, 2,89 MB) |
2. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na različne vrste bakterij rodu ListeriaTanja Rožman, 2007, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Listeria, Listeria monocytogenes, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 676,21 KB) |
3. Vpliv skladiščenja na kakovost pasteriziranih ohlajenih jediIrena Bernat, 2007, diplomsko delo Ključne besede: gotove jedi, polpete v omaki iz stročjega fižola s krompirjevim pirejem, čufte v paradižnikovi omaki s krompirjevim pirejem, antioksidanti, ekstrakt rožmarina, obstojnost gotovih jedi, skladiščenje, senzorične lastnosti, kemijska sestava, oksidacija lipidov, mikrobiološka kakovost Celotno besedilo (datoteka, 453,92 KB) |
4. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)Tina Novak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, ekstrakt semen navadnega rička, ekstrakti rožmarina, fenolne spojine, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, rast mikroorganizmov, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC, metoda dilucije v agarju, metoda difuzije v agarju z diski Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
5. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Alicyclobacillus acidoterrestrisAnja Arzenšek, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, kvarljivci, Alicyclobacillus, Alicyclobacillus acidoterrestris, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 1,09 MB) |
6. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Listeria monocytogenes v mesnih izdelkihIztok Borak, 2009, diplomsko delo Ključne besede: patogene bakterije, listerije, Listeria monocytogenes, rožmarin, ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija, živila, mesni izdelki, razdeto meso, jetrna pašteta Celotno besedilo (datoteka, 797,22 KB) |
7. Protimikrobno delovanje enostavnih fenolnih spojin ter ekstraktov rožmarina in žajblja na različne vrste bakterijDarja Krznar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt žajblja, epigalokatehin galat, galna kislina, klorogenska kislina, metode razredčevanja, minimalna inhibitorna koncentracija, razdeto meso, odpornost bakterij, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium Celotno besedilo (datoteka, 624,23 KB) |
8. Vpliv dodatka naravnih antioksidantov na tvorbo trans maščobnih kislin med toplotno obdelavo sončničnega oljaTanja Potočnik, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sončnično olje, toplotna obdelava olja, cvrenje, naravni antioksidanti, trans maščobne kisline, polarne spojine, konjugirani dieni, ekstrakt rožmarina, lutein Celotno besedilo (datoteka, 689,11 KB) |
9. Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin iz listov vinske trte in rožmarinaNina Čeperlin, 2011, diplomsko delo Ključne besede: fenolne spojine, antioksidativna učinkovitost, vinska trta, Vitis vinifera L., ekstrakti listov vinske trte, ekstrakti grozdnih kožic, ekstrakt rožmarina, Rosmarinus officinalis L. Celotno besedilo (datoteka, 778,42 KB) |
10. Vplivi na nastanek trans maščobnih kislin v ocvrtem krompirčkuLenka Glavič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: toplotna obdelava, cvrenje, ocvrt krompir, sončnično olje, lipidi, maščobne kisline, trans maščobne kisline, absorpcija maščobe, antioksidanti, naravni antioksidanti, ekstrakt rožmarina, lutein Celotno besedilo (datoteka, 737,31 KB) |