1. Sezonsko spremljanje nekaterih bioaktivnih snovi v izbranih užitnih samoniklih rastlinahBarbara Pipan, 2007, diplomsko delo Ključne besede: botany, wild plants, edible wild plants, bioactive compounds, seasonal assessment, chemical composition, chlorophyll, carotene, carotenoids, lutein, zeaxantin, neoxantin, tocopherol Celotno besedilo (datoteka, 360,82 KB) |
2. Antioxidants in spring leaves of Oxalis acetosella L.Helena Šircelj, Maja Mikulič Petkovšek, Franc Batič, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, oxalis acetosella, užitne divje rastline, listi, tokoferoli, fenolne spojine, flavonoidi, rutin, antioksidativne lastnosti, edible wild plants, ascorbic acids, carotenoids, tocopherols, phenolic acids, flavonoids, antioxidants, antioxidant capacity, rutin Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Inhibition of the SARS-CoV-2 3CL$^{pro}$ main protease by plant polyphenolsMiha Bahun, Marko Jukič, Domen Oblak, Luka Kranjc, Gregor Bajc, Matej Butala, Krištof Bozovičar, Tomaž Bratkovič, Črtomir Podlipnik, Nataša Poklar Ulrih, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: edible plants, polyphenols, COVID-19, SARS-CoV-2, 3CL$^{pro}$, protease inhibitor Celotno besedilo (datoteka, 2,14 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
|