1. Sezonsko spremljanje nekaterih bioaktivnih snovi v izbranih užitnih samoniklih rastlinahBarbara Pipan, 2007, diplomsko delo Ključne besede: botany, wild plants, edible wild plants, bioactive compounds, seasonal assessment, chemical composition, chlorophyll, carotene, carotenoids, lutein, zeaxantin, neoxantin, tocopherol Celotno besedilo (datoteka, 360,82 KB) |
2. Antioxidants in spring leaves of Oxalis acetosella L.Helena Šircelj, Maja Mikulič Petkovšek, Franc Batič, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, oxalis acetosella, užitne divje rastline, listi, tokoferoli, fenolne spojine, flavonoidi, rutin, antioksidativne lastnosti, edible wild plants, ascorbic acids, carotenoids, tocopherols, phenolic acids, flavonoids, antioxidants, antioxidant capacity, rutin Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Inhibition of the SARS-CoV-2 3CL$^{pro}$ main protease by plant polyphenolsMiha Bahun, Marko Jukič, Domen Oblak, Luka Kranjc, Gregor Bajc, Matej Butala, Krištof Bozovičar, Tomaž Bratkovič, Črtomir Podlipnik, Nataša Poklar Ulrih, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: edible plants, polyphenols, COVID-19, SARS-CoV-2, 3CL$^{pro}$, protease inhibitor Celotno besedilo (datoteka, 2,14 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Traditional use of wild edible plants in SloveniaAndreja Papež Kristanc, Samo Kreft, Simona Strgulc Krajšek, Luka Kristanc, 2024, izvirni znanstveni članek Ključne besede: traditional use, wild edible plants, ethnobotany, Slovenia Celotno besedilo (datoteka, 2,31 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Is common dandelion (Taraxacum officinale agg.) foraged for food in vineyards pesticide residues free?Maruša Skubic, Helena Baša Česnik, Špela Velikonja Bolta, Denis Rusjan, Helena Šircelj, 2025, izvirni znanstveni članek Ključne besede: common dandelion, Taraxacum officinale agg., pesticide residues, fungicides, vineyards, wild edible plants, food safety, risk assessment Celotno besedilo (datoteka, 2,30 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |