1 - 2 / 2 1 |
1. Vpliv sorte in načina pridelave na vsebnost polifenolov, višjih maščobnih kislin in skupni antioksidacijski potencial siljenega radiča (Cichorium intybus L.) Lovro Sinkovič, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: radič, Cichorium intybus L., siljenje radiča, hidroponika, gnojenje, organska gnojila, mineralna gnojila, kemijska sestava, fenolne spojine, antioksidacijski potencial, minerali, maščobne kisline, hidroksicimetne kisline, cikorna kislina, klorogenska kislina, HPLC, X-ray, DPPH, FC reagent |
2. Uspešnost ekstrakcije kaftarne in cikorne kisline ter sorodnih spojin v poparku ameriškega slamnika (Echinacea purpurea (L.) Moench) Jaka Jurečič, 2019, magistrsko delo Ključne besede: čaj, ameriški slamnik, Echinacea purpurea, kaftarna kislina, cikorna kislina, polifenoli, ekstrakcija, zdravje |