1 - 2 / 2 1 |
1. Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti medu Mojca Korošec, 2012, doktorska disertacija Ključne besede: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacije |
2. Povezava med botaničnim izvorom cvetnega prahu in nekaterimi lastnostmi kranjske čebele (Apis mellifera carnica) Katarina Jenko, 2024, magistrsko delo Ključne besede: čebelarstvo, kranjska čebela, lastnosti, cvetni prah, botanični izvor |