1. Spremembe sestave krmnih obrokov za goveje pitanceJaka Žgajnar, Stane Kavčič, 2008, izvirni znanstveni članek Ključne besede: govedo, biki, pitanci, prehrana živali, krmni obroki, sestava, matematične metode, linearno programiranje, tehtano ciljno programiranje Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
4. Vpliv polimorfizmov izbranih kandidatnih genov na kakovost mesa bikov slovenske lisaste pasmeAnja Horvat, 2016, magistrsko delo Ključne besede: lisasti biki, govedo, kakovost mesa, geni, CAST, LEP, SCD1, CAPN1, DGAT1, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 1,18 MB) |
|
6. Analiza bikovskih mater črnobele in rjave pasme ter moških potomcev iz načrtnega parjenjaPetra Firm, 2014, magistrsko delo Ključne besede: govedoreja, govedo, selekcija, bikovske matere, plemenski biki, pasme, črnobela pasma, rjava pasma, Slovenija, magistrske naloge Celotno besedilo (datoteka, 2,27 MB) |
7. Vsebnost elementov v dolgi hrbtni mišici pri bikih cikaste pasmeŠpela Žerovnik, 2015, diplomsko delo Ključne besede: govedo, biki, pasme, cikasta pasma, esencialni elementi, toksični elementi, meso, dolga hrbtna mišica, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 4,38 MB) |
8. Analiza genetskih sprememb na osnovi mednarodne primerjave plemenskih vrednosti bikov rjave pasmeAnže Ule, 2016, diplomsko delo Ključne besede: govedo, biki, rjava pasma, Interbull, InterGenomics, genomska selekcija, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,09 MB) |
9. Lastnosti mesa lisastih in rjavih bikov iz progenega testaDamjana Grad, 2016, diplomsko delo Ključne besede: govedoreja, biki, pasme, lisasta pasma, rjava pasma, progeni test, meso, lastnosti, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,03 MB) |
|