1. Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodamiKarmen Bat, 2008, diplomsko delo Ključne besede: sadni sokovi, sadni nektarji, pomarančni sok, jabolčni sok, grenivkin sok, ananasov sok, jabolčni nektar, grenivkin nektar, vsebnost sladkorjev, potvorbe, avtentičnost sokov, izotopi, izotopska sestava ogljika, izotopska sestava kisika, pulpa, sladkorji, etanol, voda, HPLC, IRMS, SNIF-NMR Celotno besedilo (datoteka, 1,13 MB) |
|
|
4. Vloga starih staršev in staršev pri vzgoji otrokKlavdija Anželj, 2016, diplomsko delo Ključne besede: družina, vloga staršev, vloga starih staršev, vzgoja, spreminjanje vzgojnih vlog, avtentičnost, vzgojni smoter, verska vzgoja, zmote pri verski vzgoji, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 871,01 KB) |
|
|
|
8. Določanje pristnosti hmelja (Humulus lupulus L.) in analiza aromatičnih sestavin hmelja v pivuMiha Ocvirk, 2018, doktorska disertacija Ključne besede: hmelj, Humulus lupulus L., hmeljni ekstrakt, alfa-kisline, eterično olje, pivo, hmeljenje, aroma, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, izotopska razmerja, kemometrija Celotno besedilo (datoteka, 6,86 MB) |
9. Določanje botaničnega in geografskega porekla ter vpliv praženja semen na kemijsko sestavo bučnega oljaTanja Potočnik, 2018, doktorska disertacija Ključne besede: bučno olje, bučna semena, Cucurbita pepo L., praženje, vpliv temperature, PAH, arom, pirazini, barva, tokoferoli, polifenoli, antioksidacijski potencial, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, maščobnokislinska sestava, steroli, kemometrija Celotno besedilo (datoteka, 7,38 MB) |
10. Avtenticizem v sodobni slovenski literarni kritikiUroš Prah, diplomsko delo Ključne besede: literatura in filozofija, literarno vrednotenje, slovenska literarna kritika, avtentičnost, avtenticizem, misticizem, cinizem, diplomsko delo Celotno besedilo (datoteka, 1,53 MB) |