1. Morfološke lastnosti in vsebnost askorbinske kisline plodov izbranih sort cepljenega paradižnika (Lycopersicum esculentum Mill.)Nevenka Vrlinič, 2012, diplomsko delo Ključne besede: vrtnarstvo, paradižnik, Lycopersicon esculentum Mill., sorte, cepljenje, askorbinska kislina, plodovi, podlage Celotno besedilo (datoteka, 802,27 KB) |
2. Uporaba kvasne biomase s povečanim antioksidativnim potencialomTea Morčič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kvasovke, krom, stres, antioksidanti, glutation, askorbinska kislina, biomasa, akumulacija kroma, metabolna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 420,74 KB) |
3. Stabilnost askorbinske in dehidroaskorbinske kisline v vodnih raztopinahTomaž Poredoš, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vitamini, vodne raztopine, vitamin C, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, kovinski ioni, kinetika redukcije Celotno besedilo (datoteka, 556,35 KB) |
4. Hidratacija dimerne dehidroaskorbinske kisline v kislem pHŠpela Zorman, 2008, diplomsko delo Ključne besede: vitamin C, askorbinska kislina, dimerna dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, tris(2-karboksietil) fosfin (TCEP), nastanek različnih zvrsti, hidratacija Celotno besedilo (datoteka, 1,32 MB) |
5. Spremembe vsebnosti antioksidantov v pakiranem, sveže narezanem zeljuBarbara Ručman, 2008, diplomsko delo Ključne besede: zelje, pakiranje zelja, narezano zelje, embalažni materiali, modificirana atmosfera, L-askorbinska kislina, skupna L-askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, glutation, antioksidativna aktivnost, radikal DPPH, Folin-Ciocalteau reagent Celotno besedilo (datoteka, 2,56 MB) |
6. Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih žižole (Ziziphus jujuba Miller)Ivanka Vergan, 2008, diplomsko delo Ključne besede: žižola, Ziziphus jujuba Miller, nutrienti, voda, askorbinska kislina, prehranska vlaknina, elementi, polifenoli, sladkorji, organske kisline, beljakovine, skupne maščobe, maščobne kisline Celotno besedilo (datoteka, 557,46 KB) |
7. Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih različnih klonov drena (Cornus mas L.)Poldka Kodrič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: rumeni dren, Cornaceae, Cornus mas L., plodovi, koščice, kemijska sestava, topna suha snov, askorbinska kislina, barva, voda, maščobe, pepel, maščobne kisline, elementi Celotno besedilo (datoteka, 548,33 KB) |
8. Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10Maja Koren, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mesni izdelki, funkcionalna živila, razvoj novega izdelka, paštete, perutninska jetrna pašteta, živilski dodatki, koencim Q10, askorbinska kislina, [alfa]-tokoferol Celotno besedilo (datoteka, 961,62 KB) |
9. Antioksidativni potencial vojaških obrokovPeter Horvat, 2009, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana vojakov, vojaška prehrana, celodnevni vojaški obroki, Slovenska vojska, antioksidativni potencial, vitamin C, vitamin E, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina Celotno besedilo (datoteka, 588,30 KB) |
10. Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolkBarbara Petrović, 2011, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, kemijska sestava, izotopi, izotopska sestava, antioksidativni potencial, skupne fenolne spojine, askorbinska kislina, elementarna sestava, spektrofotometrične metode, HPLC, TXRF Celotno besedilo (datoteka, 905,53 KB) |