1. Biotehnološki postopki za kalitev in vitro dozorevanja peloda bezga (Sambucus nigra L.)Janez Kosel, 2009, diplomsko delo Ključne besede: črni bezeg, Sambucus nigra, pelod, in vitro kulture, zorenje, mikrospore, kalitev zrelega peloda Celotno besedilo (datoteka, 767,61 KB) |
2. Elderberry (Sambucus nigra L.) wine: a product rich in health promoting compoundsValentina Schmitzer, Robert Veberič, Ana Slatnar, Franci Štampar, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, črni bezeg, vino, fenoli, enološki parametri, polifenoli, elderberry, elderberry wine, phenolics, antioxidative potential, phenolics, enological parameters, sambucus nigra Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Karakterizacija nekaterih kemijskih in senzoričnih lastnosti terjakaIztok Stegovec, 2017, diplomsko delo Ključne besede: bezgove jagode, črni bezeg, Sambucus nigra, terjak, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične analize, senzorične lastnosti, antioksidanti, antioksidativna učinkovitost Celotno besedilo (datoteka, 1,69 MB) |
4. Pridelava črnega bezga (Sambucus nigra L.) in njegove za zdravje škodljive in koristne snoviBlaž Kozjek, 2019, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, črni bezeg, Sambucus nigra, antocianini, glikozidi kvercetina, tehnologije pridelave, sambunigrin Celotno besedilo (datoteka, 1,63 MB) |
|
|
|
8. Black elderberry press cake as a source of bioactive ingredients using green-based extraction approachesZorana Mutavski, Nataša Nastić, Jelena Živković, Katarina Šavikin, Robert Veberič, Aljaž Medič, Kristian Pastor, Stela Jokić, Senka Vidović, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: elderberry press cake, Sambucus nigra, anthocyanins, ultrasound-assisted extraction, microwave-assisted extraction, antidiabetic activity Celotno besedilo (datoteka, 684,33 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Biochemical characterization of black and green mutant elderberry during fruit ripeningMaja Mikulič Petkovšek, Anton Ivančič, Saša Gačnik, Robert Veberič, Metka Hudina, Silvija Marinovic, Christian Molitor, Heidi Halbwirth, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: black elderberry, Sambucus nigra, green genotype, polyphenolics, sugars, organic acids, phenylpropanoid enzymes Celotno besedilo (datoteka, 2,30 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Vsebnosti fenolnih spojin v pijačah, pripravljenih iz cvetov črnega bezga (Sambucus nigra L.)Karla Leko, 2023, magistrsko delo Ključne besede: Sambucus nigra, črni bezeg, cvetovi, pijače, sekundarni metabolite, fenolne spojine, hidroksicimetne kisline, flavanoli, flavonoli, flavanoni Celotno besedilo (datoteka, 1,66 MB) |