1. Ugotavljanje prisotnosti in možnosti odstranjevanja estrogeno aktivnih spojin v vodah s kemijskimi in biološkimi metodamiMirjana Bistan, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: estrogena aktivnost, estrogen, ksenoestrogen, Saccharomyces cerevisiae, test YES, odpadne vode, ekstrakcija na trdnih nosilcih, SPE, dekonjugacija, čiščenje na silikagelu, mikroekstrakcija, SPME, plinska kromatografija z masno detekcijo, GC-MS, ozonacija, Fentonova oksidacija, fotolitska oksidacija, fotokatalistka oksidacija, mokra oksidacija, katalitska mokra oksidacija Celotno besedilo (datoteka, 2,37 MB) |
|
3. Določevanje hlapnih organskih spojin v tartufihNina Šiškovič, 2020, magistrsko delo Ključne besede: tartufi, vrste tartufov, geografsko poreklo, hlapne organske spojine, analizne metode, mikroekstrakcija na trdnem nosilcu iz plinaste faze, HS-SPME, plinska kromatografija, masna spektrometrija, GC-MS, liofilizacija, aromatski profil Celotno besedilo (datoteka, 3,39 MB) |
4. Razvoj analizne metode za določevanje izbranih onesnaževal iz materialov za stik z živili v pijačahLuka Žnideršič, 2020, doktorska disertacija Ključne besede: materiali za stik z živili, kontaktna embalaža, migriranje spojin, SPME, GC-MS/MS, parabeni, fenolni antioksidanti, plastifikatorji Celotno besedilo (datoteka, 1,75 MB) |
5. Oblikovanje in vrednotenje arome Nanoškega sira - od krme do siraIva Boltar, 2015, doktorska disertacija Ključne besede: sir, Nanoški sir, aroma, aromatski profil, hlapne organske spojine, zorenje sira, vpliv sezone, vpliv krme, tehnološki postopki, SPME-GC-MS, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 3,58 MB) |
6. Non-destructive detection of pentachlorophenol residues in historical wooden objectsIda Kraševec, Nataša Nemeček, Maja Lozar Štamcar, Irena Kralj Cigić, Helena Prosen, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: pentachlorophenol, wood, museum collections, solid-phase microextraction, headspace, contact SPME, GC-MS, non-destructive method Celotno besedilo (datoteka, 2,72 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Construction of IsoVoc database for the authentication of natural flavoursLidija Strojnik, Jože Hladnik, Nika Cvelbar Weber, Darinka Koron, Matej Stopar, Emil Zlatić, Doris Kokalj, Martin Strojnik, Nives Ogrinc, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: IsoVoc, database, volatile aroma compounds, fruits, headspace-solid phase microextraction (HS-SPME), gas chromatography-combustion-isotope ratio mass spectrometry (GC-C-IRMS), authenticity Celotno besedilo (datoteka, 2,57 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
|
|