1. Primerjava različnih tipov žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Istrska malvazija' iz vinorodnega okoliša Slovenska IstraTomaž Zavaloka, 2011, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera, stare sorte, Borgonja, Istrska malvazija, filometrija, O.I.V. deskriptorji, vinorodni okoliš Slovenska Istra Celotno besedilo (datoteka, 2,87 MB) |
2. Vpliv različnih tehnoloških postopkov na kakovost vina malvazijaKristina Kavčič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vino, Malvazija, tehnološki postopki, klasična pridelava, maceracija drozge, zorenje vina na drožeh, sur lie, kemijska sestava, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 849,07 KB) |
3. Vpliv razmer zorenja na kemijsko sestavo stekleničenih belih vinMatjaž Rihtaršič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vino, bela vina, malvazija, chardonnay, laški rizling, zorenje vina, stres, razmere skladiščenja, kemijska sestava vina Celotno besedilo (datoteka, 367,89 KB) |
4. Kakovostni parametri vina malvazijaSandra Valenti, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mošt, mlado vino, malvazija, alkoholna fermentacija, kakovostni parametri, selekcionirane kvasovke, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, fizikalno-kemijske lastnosti, mikrobiološka analiza, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 4,86 MB) |
5. Vpliv različnih postopkov bistrenja grozdnega soka sorte malvazija na kakovost mladega vinaNeja Sepič, 2017, magistrsko delo Ključne besede: vino, grozdje, malvazija, grozdni sok, mošt, mlado vino, bistrenje, flotacija, vakuumska filtracija, hladno samobistrenje, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, kinetika fermentacije, kakovost mladega vina, fizikalno-kemijske analize, senzorično ocenjevanje Celotno besedilo (datoteka, 2,37 MB) |
6. Senzorična analiza mladih belih vinLara Lunder, 2018, diplomsko delo Ključne besede: vino, mlado vino, malvazija, chardonnay, senzorična analiza, 20-točkovna Buxbaumova metoda, hedonsko ocenjevanje, CATA-metoda, hitro profiliranje Celotno besedilo (datoteka, 1,43 MB) |
|
8. Značilnosti pridelave grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Istrska malvazija' v vinorodnem okolišu Slovenska IstraTina Kresevič, 2013, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera L., Istrska malvazija, grozdje, vino, kakovost, Slovenska Istra Celotno besedilo (datoteka, 704,66 KB) |
9. Vpliv maceracije na aromatične značilnosti primorskih belih vinDejan Bavčar, 2011, doktorska disertacija Ključne besede: vino, bela vina, postopki vinifikacije, maceracija drozge, dodatek jagod, zamrzovanje grozdja, zamrzovanje drozge, malvazija, rebula, zelen, aromatične spojine, fenolne spojine, kemijska sestava, senzorične lastnosti, doktorati Celotno besedilo (datoteka, 1,23 MB) |
10. Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacijeTatjana Vrščaj Vodošek, 2007, doktorska disertacija Ključne besede: vino, mošt, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, mlečnokislinske bakterije, starterska kultura, vinifikacija, chardonnay, malvazija, sauvignon, laški rizling, kemijska sestava, organske kisline, sladkorji, glicerol, višji alkoholi, hlapne spojine, aminokisline, kvasovke, oddajanje CO2 Celotno besedilo (datoteka, 5,03 MB) |