1. Predstavitev različic antigena hepatitisa A na površini rekombinante mlečnokislinske bakterije Lactococcus lactisPetra Zadravec, 2010, diplomsko delo Ključne besede: mlečnokislinske bakterije, Lactococcus lactis, hepatitis A, antigen hepatitisa A, površinska predstavitev, nosilni proteini, pretočna citometrija Celotno besedilo (datoteka, 2,86 MB) |
|
|
|
|
|
7. Izraba odpadne kisle sirotke za proizvodnjo bakteriocinov z laktokokiNika Lekan, 2020, magistrsko delo Ključne besede: mleko, stranski proizvodi, sirotka, kisla sirotka, uporaba sirotke, mlečnokislinske bakterije, Lactococcus lactis, bakteriocini, nizin, protimikrobno delovanje Celotno besedilo (datoteka, 3,14 MB) |
8. Površinska predstavitev evazinov in bepecina na bakterijah Lactococcus lactis NZ9000 in Lactobacillus salivarius ATCC 11741 ter vrednotenje njihovega protivnetnega delovanjaKatja Škrlec, 2018, doktorsko delo/naloga Ključne besede: mlečnokislinske bakterije, Lactococcus lactis, Lactobacillus salivarius, površinska predstavitev, evazini, bepecin, protivnetnega delovanja, kronična vnetna črevesna bolezen Celotno besedilo (datoteka, 10,12 MB) |
|
10. Identifikacija mlečnokislinskih bakterij iz naravne mikrobiote fermentiranih mlečnih izdelkov iz Slovenije in sosednjih regijNina Avsec, 2020, magistrsko delo Ključne besede: tradicionalni mlečni izdelki, mikrobiota, mlečnokislinske bakterije, Lactobacillus paracasei, Lactococcus lactis, identifikacija mikroorganizmov, osamitev, molekularne genetske metode, MALDI-TOF MS, RAPD-PCR, sevna sorodnost Celotno besedilo (datoteka, 2,28 MB) |