1. Dokazovanje prisotnosti bakterij E. coli O157:H7 in Lactobacillus gasseri K7 v blatu in organih mišiVesna Kuhar, 2009, diplomsko delo Ključne besede: Lactobacillus gasseri K7, E. coli O157:H7, probiotične bakterije, miši, gastrointestinalni trakt, RAPD, PCR Celotno besedilo (datoteka, 1,32 MB) |
|
3. Wide-inhibitory spectra bacteriocins produced by Lactobacillus gasseri K7Metoda Zorič Peternel, Andreja Čanžek Majhenič, Helge Holo, Ingolf Nes, Zhian Salehian, Aleš Berlec, Irena Rogelj, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: mikrobiologija, molekularna genetika, bakteriocini, Lactobacillus gasseri K7 Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Vpliv probiotikov na mikrobioto mlečne žleze in mlekaPrimož Treven, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: probiotiki, in vitro, in vivo, Lactobacillus gasseri K7, Lactobacillus rhamnosus GG, mikrobiota, mlečne žleze, mleko, metagenomika, mezenterični limfni vozli Celotno besedilo (datoteka, 2,95 MB) |
5. Aktivnost bakteriocinskih kompleksov sevov Lactobacillus gasseri K7 in Lactobacillus gasseri LF221 v različnih ekspresijskih sistemihMetoda Zorič Peternel, 2007, doktorska disertacija Ključne besede: Lactobacillus gasseri K7, Lactobacillus gasseri LF221, bakteriocini, dvopeptidni bakteriocini, gassericini, heterologno izražanje, molekularno-biološke tehnike Celotno besedilo (datoteka, 4,67 MB) |
6. Vpliv seva Lactobacillus gasseri K7 in njegovih bakteriocinov na črevesno barierno funkcijo in vnetni odziv in vitroAnja Mavrič, 2015, doktorska disertacija Ključne besede: probiotiki, Lactobacillus gasseri K7, bakteriocini, gasericin, celični modeli, Caco-2, THP-1, tesni stiki, citokini Celotno besedilo (datoteka, 1,31 MB) |
7. Mikrobiota humanega mlekaKlavdija Žerdoner, 2013, magistrsko delo Ključne besede: humano mleko, bakterije humanega mleka, mikrobiota mleka leve dojke, mikrobiota mleka desne dojke, konvencionalne gojitvene tehnike, RAPD PCR, nukleotidno zaporedje 16S rDNA, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus reuteri, Enterococcus faecium, Staphylococcus epidermidis, Bifidobacterium breve Celotno besedilo (datoteka, 1,02 MB) |
|
9. Vpliv zaščitnih snovi na preživetje seva Lactobacillus gasseri K7 med liofilizacijo in skladiščenjemDenis Martinšek, 2006, diplomsko delo Ključne besede: mlečnokislinske bakterije, Lactobacillus gasseri K7, fermentacija na sirotkinem gojišču, dodatek zaščitnih snovi za celice, liofolizacija brozge, skladiščenje liofilizata, preživetje Lactobacillus gasseri K7, bakteriocini, bakteriocinska aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 641,66 KB) |
10. Vpliv probiotikov na maso miši in njihovih mladičevAleksandra Snedec, 2015, magistrsko delo Ključne besede: mikrobiologija, prehrana živali, krmni dodatki, probiotiki, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus gasseri, telesna masa, magistrske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |