1. Povečanje vsebnosti selena v radiču (Cichorium intybus L.)Marko Černe, 2007, diplomsko delo Ključne besede: zelenjadarstvo, radič, Cichorium intybus, selen, dodajanje selena, škropljenje, foliarno škropljenje, namakanje, funkcionalna hrana, zdravje Celotno besedilo (datoteka, 420,31 KB) |
2. Načela vrednotenja biološke varnosti gensko spremenjene hraneAndreja Bergant, 2008, diplomsko delo Ključne besede: biotehnologija, genski inženiring, gensko spremenjeni organizmi, gensko spremenjena hrana, biološka varnost, tveganje za zdravje, vrednotenje, toksičnost, alergenost, zakonodaja, javno mnenje, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 751,76 KB) |
|
4. Akvaponično gojenje vrtninMatej Leskovec, 2012, diplomsko delo Ključne besede: vrtnarstvo, vrtnine, endivija, mesečna redkvica, hidroponika, akvaponika, akvakultura, nitrati, ribja hrana Celotno besedilo (datoteka, 4,41 MB) |
5. Klimatske spremembe in zagotavljanje prehranske varnosti v SlovenijiLin More, 2012, diplomsko delo Ključne besede: podnebne spremembe, prehranska varnost, kmetijstvo, prebivalstvo, rast prebivalstva, prehrambene navade, hrana, izgube hrane, biogoriva, raba kmetijskih zemljišč Celotno besedilo (datoteka, 1,98 MB) |
|
7. Koncepti ohranjanja konkurenčnosti za izdelke iz perutninskega mesaGregor Tkalec, 2007, diplomsko delo Ključne besede: marketing, razvoj novih konceptov, izdelki iz perutninskega mesa, iskanje idej, tehnološko izvedljivi izdelki, testiranje konceptov, energijske piščančje klobase, piščančji prigrizki, sprejemljivost pri potrošnikih, športna hrana, prigrizki Celotno besedilo (datoteka, 637,71 KB) |
|
9. Značilnosti regije pri trženju živilskih proizvodov - primer Vipavske dolineUrška Kodelja, 2008, diplomsko delo Ključne besede: živilski izdelki, Vipavska dolina, regionalna hrana, lokalna hrana, vpliv območja, trženjske strategije, lokalni ponudniki, turistični proizvod, potrošniki Celotno besedilo (datoteka, 437,68 KB) |
10. Ocena zaužite količine kuhinjske soli iz kupljenih živilLidija Vertnik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: živila, slanost živil, vsebnost natrija, sol, vnos kuhinjske soli, kupljena živila, predelana živila, hitra hrana, dejavnik tveganja, kronične bolezni, visok krvni tlak Celotno besedilo (datoteka, 742,69 KB) |