Ključne besede: cvetni prah, osmukanec, kemijska sestava, sladkorji, prehranska vlaknina, netopna prehranska vlaknina, topna prehranska vlaknina, analizne metode, tekočinska kromatografija HILIC, encimsko gravimetrična metodaCelotno besedilo (datoteka, 2,38 MB)
Ključne besede: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacijeCelotno besedilo (datoteka, 5,53 MB)
Ključne besede: HILIC, HPLC, N-glikani, N-glikanCelotno besedilo (datoteka, 686,58 KB)
Ključne besede: Ogljikovi hidrati, fluorescenčna detekcija, tekočinska kromatografija, HILIC, 2-AB, 2-AA, 2-APCelotno besedilo (datoteka, 3,21 MB)
Ključne besede: B vitamins, vitamin C, fruit extracts, HPLC-MS/MS, reverse phase, HILIC, ammonium fluoride, processingCelotno besedilo (datoteka, 25,50 MB)