1. Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajlAnja Kinčič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: patogene bakterije, protimikrobno delovanje, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, epigalokatehin galat, bakterijski koktajl, Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti Celotno besedilo (datoteka, 908,50 KB) |
2. Genetska variabilnost gena cmeB pri bakterijah vrst Campylobacter jejuni in Campylobacter coliMonika Šporin, 2011, diplomsko delo Ključne besede: patogene bakterije, Campylobacter jejuni, Campylobacter coli, genska raznolikost, gen cmeB, izlivne črpalke, PCR-RFLP, restrikcijske karte, restrikcijski vzorci, odpornost proti razkužilom, odpornost proti antibiotikom Celotno besedilo (datoteka, 1,86 MB) |
3. Odpornost proti antibiotikom pri bakterijah Campylobacter jejuni in Campylobacter coli iz živil, okolja in bolnikovTjaša Kapel, 2012, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter jejuni, Campylobacter coli, kampilobakterioze, klasične metode odkrivanja, kontaminirane površinske vode, kontaminirano piščančje meso, prehranska veriga ljudi, antibiogram, odpornost proti antibiotikom Celotno besedilo (datoteka, 1,22 MB) |
4. Rapid detection and characterization of foodborne pathogens by molecular techniquesRobert E. Levin, 2010 Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, hitre mikrobiološke metode, molekularne tehnike, PCR, RAPD, PFGE, RFLP, Campylobacter, Listeria, Clostridium, Bacillus cereus, Salmonella, Escherichia coli, Vibrio Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Preučevanje reverzibilne vezave bakteriofagov na bakterijeNatalija Tovornik, 2017, magistrsko delo Ključne besede: bakteriofag PC5, Campylobacter jejuni, bakteriofag T4, E. coli, reverzibilna vezava, desorpcija, adsorpcija, adsorbcijska izoterma, kloroform, «spot assay« Celotno besedilo (datoteka, 2,49 MB) |
|
7. Protimikrobna aktivnost ekstrakta Alpinia katsumadai v mletem mesuTeja Gorenc, 2015, diplomsko delo Ključne besede: patogene bakterije, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, EGKG, bakterijski koktail, protimikrobna aktivnost, inhibicija rasti, mleto meso, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 2,08 MB) |
8. Antioksidativna in protimikrobna učinkovitost izvlečkov fenolnih spojin iz bazilike (Ocimum basilicum) in timijana (Thymus citriodorus)Anja Čuk, 2015, diplomsko delo Ključne besede: zelišča, rastlinski izvlečki, bazilika, Ocimum basilicum, limonasti timijan, Thymus citriodorus, antioksidativna učinkovitost, protimikrobna učinkovitost, antioksidanti, fenolne spojine, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus Celotno besedilo (datoteka, 1,40 MB) |
9. In vitro testiranje učinkovitosti postopkov za zmanjšanje števila bakterij rodu Campylobacter v proizvodnji piščančjega mesaEva Miljevič, 2021, magistrsko delo Ključne besede: Campylobacter jejuni, Campylobacter coli, in vitro, piščančje meso, odpornost na kisik, pakiranje v modificirano atmosfero, mlečna kislina, perocetna kislina, hiperaerotolerantni sevi Celotno besedilo (datoteka, 2,34 MB) |