1. Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiaeSonja Prpar Mihevc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, kemijsko definiran mošt, alkoholna fermentacija, glukoza, fruktoza, etanol, glikolitični encimi, heksokinaza, fosfofruktokinaza, piruvat kinaza Celotno besedilo (datoteka, 780,47 KB) |
2. Vpliv genetske variabilnosti v izbranih proteinskih kinazah celičnega cikla na razvoj raka želodca.Denis Babič, 2021, magistrsko delo Ključne besede: Rak želodca, dejavniki tveganja, genetski dejavniki, kromosomska nestabilnost, polimorfizem enojnega nukleotida, proteinska kinaza, NEK6 Celotno besedilo (datoteka, 1,34 MB) |
|
|
|
|
|
|
|
10. Izražanje dveh PFKL genov humane 6-fosfofrukto-1-kinaze v kvasovki Saccharomyces cerevisiae.Irena Filipič, 2017, magistrsko delo Ključne besede: genetika, rakaste celice, Saccharomyces cerevisiae, primarni metabolizem, glikoliza, 6-fosfofrukto-1-kinaza, nativni in skrajšani fragment Celotno besedilo (datoteka, 2,11 MB) |