Ključne besede: jagodna aroma, hlapne komponente, etil butanoat, 2-metil etil butanoat, 3-metil etil butanoat, etil pantanoat, metil heksanoat, etil heksanoat, metil propanoat, heksil acetat, fenil metil acetat, sproščanje komponent arome, želirna sredstva, pektinski geli, vpliv temperature, vpliv pHCelotno besedilo (datoteka, 502,67 KB)
Ključne besede: spolni hormoni, 17ß-hidroksisteroid-dehidrogenaze, sinteza derivatov 6-fenil-2H-kromen-2-ona, inhibitorji 17ß-HSD1, suzukijeva reakcijaCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: prosti radikali, antioksidanti, 1, 1-difenil-2-pikrilhidrazil, 5-benzoilpirimidin-2, 4, 6-trion, barbiturna kislina, 5-fenil-1, 5-dihidro-pirano [2, 3-d]pirimidin-2.4-dionCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: žganje, sadni destilati, brinjevec, slivovka, sadjevec, viljamovka, acetaldehid, etil acetat, metanol, 1-propanol, izobutanol, 1-butanol, izoamil alkohol, 2-fenil etanol, plinska kromatografija, GC, turbidimetrija, motnost, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,08 MB)
Ključne besede: dišave v kozmetičnih izdelkih, estri, geraniol, 3-fenil-1-propanol, timolCelotno besedilo (datoteka, 3,89 MB)