1 - 2 / 2 1 |
1. Preživetje sevov vrst Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus in Streptococcus thermophilus v simuliranih pogojih prebavil Urška Jelenko, 2009, diplomsko delo Ključne besede: probiotični mikroorganizmi, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus, rast mikroorganizmov, simulirani prebavni sokovi, želodčni sok, koeficient inhibicije rasti, liofilizirane bakterije, prehranska dopolnila |
2. Vpliv žganih pijač na preživetje bakterij seva Salmonella enteritidis v modelu želodca Luka Kranjc, 2011, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobno delovanje, Salmonella enteritidis, žgane pijače, alkoholne pijače, vodka, encian, Gentiana lutea, pelinkovec, Artemisia absinthium, model želodca, umetni želodčni sok, živila, otroška kašica, mleko, jogurt, majoneza, razdeto meso, oslič |