1. Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v droboviniJasmina Halilović, 2008, diplomsko delo Ključne besede: koencimi, koencim Q10, piščanci, drobovina piščancev, piščančja jetra, piščančja srca, krma obogatena s koencimom Q10, holesterol, maščobne kisline Celotno besedilo (datoteka, 1,00 MB) |
2. Razvoj analitske metode za določanje koencima Q10 v maščobno bogatih tkivih piščancevMateja Lušnic Polak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: koencimi, koencim Q10, analitske metode, validacija metod, maščobno tkivo piščancev, krma obogatena s koencimom Q10, maščobne kisline, holesterol Celotno besedilo (datoteka, 1,38 MB) |
3. Razvoj analitske metode za določanje vsebnosti polikloriranih bifenilov v divjačinskem mesu različnih lokacijPolona Hribar, 2008, diplomsko delo Ključne besede: divjačina, divjačinsko meso, meso jelenov, meso divjih prašičev, geografsko poreklo, Slovenija, Poljska, PCB, poliklorirani bifenili, pesticidi, maščobne kisline Celotno besedilo (datoteka, 811,28 KB) |
4. Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v mesuAna Penko, 2008, diplomsko delo Ključne besede: koencimi, koencim Q10, piščančje meso, piščančja prsa, piščančja bedra, piščančja krila, krma obogatena s koencimom Q10, holesterol, maščobne kisline Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) |
5. Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10Maja Koren, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mesni izdelki, funkcionalna živila, razvoj novega izdelka, paštete, perutninska jetrna pašteta, živilski dodatki, koencim Q10, askorbinska kislina, [alfa]-tokoferol Celotno besedilo (datoteka, 961,62 KB) |
6. Vpliv dodatka vitamina E v krmo piščancev na vsebnost oksidov holesterola po skladiščenju in toplotni obdelavi mesaAnže Brejc, 2010, diplomsko delo Ključne besede: perutninsko meso, vitamin E, krma obogatena z vitaminom E, postopki obdelave mesa, holesterol, oksidi holesterola, analizne metode Celotno besedilo (datoteka, 359,18 KB) |
7. Primerjava parametrov kakovosti pristnega in potvorjenega meduŠpela Susman, 2011, diplomsko delo Ključne besede: med, potvorjen med, glukozni sirup, glukozno-fruktozni sirup, invertni sirup, vsebnost vode, električna prevodnost, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, specifični kot zasuka, aktivnost diastaze, vsebnost hidroksimetilfurfurala, HMF Celotno besedilo (datoteka, 795,08 KB) |
8. Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah govedMilko Lebarič, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Lea Demšar, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: meso, goveje meso, zorenje, neproteinski dušik, tekstura, senzorične lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevaliAnja Perović, 2012, diplomsko delo Ključne besede: omake, paradižnikove omake, kuhinjska sol, zmanjševanje soli, zgoščevanje omak, koruzni škrob, pšenična moka, brezglutenska moka, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura, pH Celotno besedilo (datoteka, 817,81 KB) |
10. Accumulation and transformation of biogenic amines and gamma-aminobutyric acid (GABA) in chickpea sourdoughTomaž Polak, Rok Mejaš, Polona Jamnik, Irena Kralj Cigić, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: biogenic amines, gamma-aminobutyric acid, chickpea sourdough, fermentation, diamine oxidases Celotno besedilo (datoteka, 1,60 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |